Κοινωνία

30/04/2018 - 12:56

Με επιτυχία η «6η Σύναξη των προσκοπικών Ομάδων της Λέσβου»

Δ

εκάδες Πρόσκοποι από όλη τη Λέσβο συμμετείχαν στην κοινή δράση των Προσκοπικών Ομάδων του νησιού στην περιοχή του μεγάλου δάσους της κεντρικής Λέσβου στην περιοχή των Βασιλικών που διοργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου με το χαρακτηριστικό τίτλο «6η Σύναξη προσκοπικών Ομάδων της Λέσβου».
Στη γεμάτη από εμπειρίες, περιπέτεια, παιχνίδι και γνώσεις δράση στο δάσος, συμμετείχαν Πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών αγόρια και κορίτσια) από τη 2η Ομάδα Προσκόπων Μυτιλήνης, την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης και την 5η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.
Παρόντες στη δράση η Έφορος του κλάδου Προσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Βάσια Μπιρλιράκη και ο Έφορος δημοσίων σχέσεων του Σώματος Ελλήνων προσκόπων Κωνσταντίνος Εφραιμίδης.

Στο δάσος της περιοχής πραγματοποίησαν επίσης μονοήμερη εκδρομή τα λυκόπουλα της 3ης Αγέλης Μυτιλήνης και διήμερη εκδρομή τα λυκόπουλα της 3ης Αγέλης Μυτιλήνης.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο με τη δράση τους να επεκτείνεται στη δάσικη έκταση προς την Αχλαδερή οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών αγόρια και κορίτσια) μέλη των αντίστοιχων συστημάτων πραγματοποίησαν τη δική τους δράση ζωής υπαίθρου.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Λέσβου και γεωγραφικό Αντιδήμαρχο Πολιχνίτου Γιώργο Κατζανό και το Διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Αντώνη Γιαννάκη για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Μοιράσου το άρθρο!