Κοινωνία

27/03/2019 - 16:16

Με επιτυχία οι κοινωνικές πρωτοβουλίες των Εθελοντών Ευεργέτουλα

Με επιτυχία έγινε στο Πολύκεντρο Κάτω Τρίτους το Σάββατο 23 Μαρτίου, η Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής Ευρύτερης Περιοχής Ευεργέτουλα. Είχε προηγηθεί έλεγχος αιματοκρίτη σε όσους εθελοντές το επιθυμούσαν την Τρίτη 19 Μαρτίου. Προσήλθαν 50 εθελοντές και αιμοδότησαν  οι 42. Ταυτόχρονα 30 άτομα έδωσαν δείγμα για να γίνουν δωρητές μυελού των οστών. 


Παράλληλα με την αιμοδοσία, οι Εθελόντριες και οι εθελοντές του παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έκαναν επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών. Για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε την προθυμία και τον επαγγελματισμό με τον οποίο εκπληρώνουν την «σωτήρια» κοινωνική αποστολή που εθελοντικά έχουν αναλάβει. Τους ευχαριστούμε θερμά. 


Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Τον σταθερό συμπαραστάτη μας και επίτιμο μέλος του συλλόγου μας, τον βιοχημικό κ Γιώργο Αχλάδα, τις νοσηλεύτριες του σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, τους γιατρούς του Ιππείου και Κάτω Τρίτους, καθώς και την ιατρό του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης κ Μαρία Βουνατσή. Τέλος ευχαριστούμε τον πρόεδρο της κοινότητας Κάτω Τρίτους για την προετοιμασία του χώρου που φιλοξένησε την εκδήλωση και τα μέλη του Συλλόγου μας που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί.
Συνεχίζουμε.

Μοιράσου το άρθρο!