Κοινωνία

06/06/2013 - 05:29

Με καινούργια σκάφη η επανεκίνηση της ναυτοπροσκοπικής ειδικότητας στη Λέσβο


Με ιδιαίτερη χαρά οι Πρόσκοποι της Λέσβου ανακοινώνουν την απόκτηση από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης ιστιοπλοϊκού σκάφους μήκους 5,5 μέτρων προκειμένου να χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των μελών της τοπικής προσκοπικής κίνησης σε θέματα ιστιοπλοΐας με σκάφη ανοικτής θαλάσσης.

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος «καπετάν Μιχάλης» (ονομασία που του δόθηκε προς τιμήν του δωρητή Μιχάλη Ζιούζια)  μαζί με τις κωπήλατες και ιστιοφόρες ξύλινες λέμβους τύπου «φαλαινίδας» που η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου προμηθεύτηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και η παραχώρηση των οποίων ανακοινώθηκε επίσημα με επιστολή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων) στις 17 του περασμένου Μαΐου, αποτελούν πλέον για τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα της Λέσβου μια σημαντική περιουσία προκειμένου να γνωρίσουν τη μοναδική εμπειρία της ναυτοπροσκοπικής ζωής.
Στόχος πλέον της Περιφερειακής Εφορείας σε συνεργασία με τη Γενική Εφορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, η εκπαίδευση των βαθμοφόρων των Συστημάτων της Λέσβου. Ώστε με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν τα παιδιά με πλήρη ασφάλεια.
Το σύνολο των παραπάνω αποτελούν την αφορμή για την καλύτερη δυνατή επανεκκίνηση της ναυτοπροσκοπικής ειδικότητας στη Λέσβο με την ευκαιρία του γιορτασμού των 100 χρόνων του Προσκοπισμού στο νησί. Αλλά και των 100 χρόνων από την δημιουργία της ναυτοπροσκοπικής ειδικότητας.

Μοιράσου το άρθρο!