Κοινωνία

18/11/2019 - 06:38

Με συγκέντρωση και πορεία τιμήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη

Πλήθος κόσμου στην πορεία του Εργατικού Κέντρου στη Μυτιλήνη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Γέμισε η πλατεία Σαπφούς από κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ΄73.

Φοιτητές, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς με τα μικρά τους παιδιά στους ώμους, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες ήρθαν στη συγκέντρωση για να διαδηλώσουν για άλλη μια φορά ότι το «Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Αυτοί σκότωσαν Λαμπράκη, Μυρογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Φτώχεια, πολέμοι και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Ιάσονας Ντότσικας, εκλεγμένος με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και την κεντρική ομιλία έκανε ο γενικός γραμματέας του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μπάμπης Ντινενής.

Η συγκέντρωση πορεύτηκε από την προκυμαία της Μυτιλήνης στο άγαλμα του νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη όπου κατατέθηκαν στεφάνια από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΝΑΤ, από την Ομοσπονδία των ΕΒΕ, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

902.gr

Μοιράσου το άρθρο!