Κοινωνία

04/04/2011 - 16:41

Μεσαγρός: Το σχολείο μας έχει ζωή και ψυχή από το 1931 και ιδρύθηκε από Γ. Παπανδρέου !!!

Είμαστε κάτοικοι ενός μικρού χωριού, του Μεσαγρού Λέσβου, (Δημοτική Κοινότητα το λένε τώρα), του οποίου κόσμημα και καύχημα είναι το Δημοτικό Σχολείο και η Εκκλησία. Οι πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων μας καταργεί το Σχολείο μας. Το κτήριο του σχολείου, που για μας δεν είναι ένα απλό κτίσμα «αλλά έχει και ζωή και ψυχή», έχει ανακαινιστεί, πρόσφατα, και είναι σαν καινούργιο. Είναι πετρόχτιστο, κτισμένο το 1931, επί Υπουργού Παιδείας Γεωργίου Παπανδρέου, παππού του σημερινού Πρωθυπουργού μας. Το Σχολείο μας σήμερα είναι 3θέσιο, έχει 22 μαθητές και 10 στο Νηπιαγωγείο, με προοπτική τους 30 και πλέον μαθητές, μόνο στο Δημοτικό, τα επόμενα χρόνια.

Η κατάργηση αυτού του ζωντανού κυττάρου της μικρής μας κοινωνίας θα οδηγήσει στην ερήμωση του χωριού μας και στην υποβάθμιση του, αφού θα πυροδοτήσει, εκ νέου, μετακίνηση πληθυσμού προς τα αστικά κέντρα. Πού είναι η αποκέντρωση, που μας λένε, τόσα χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνώντες; Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά, για να μην σας κουράσουμε, στα πολλά προβλήματα που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, όπως οι κίνδυνοι από τις καθημερινές μετακινήσεις (Τέμπη), έλλειψη υποδομής των σχολείων υποδοχής, στοίβαγμα μαθητών, ανά τάξη και Σχολείο, αύξηση παραβατικότητας των μαθητών, λόγω έλλειψης επιτήρησης στα μεγάλα σχολεία, και τόσα άλλα που τα έχετε ξανακούσει. Όπου κλείνει ένα Σχολείο, ανοίγει μια Φυλακή και εμείς λέμε: όπου κλείνει ένα Σχολείο κλείνει ένα Χωριό. Δεν θα συναινέσουμε στο όνομα κανενός Μνημονίου, Νέου Σχολείου, Παιδαγωγικής Μεταρρύθμισης στην Κατάργηση-Συγχώνευση του Σχολείου μας. Διαφωνούμε, Αντιδρούμε και καταγγέλλουμε κάθε Κατάργηση-Συγχώνευση-Κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου μας.

Ο Πρόεδρος τον Συλλόγου Σκαρλάτος Αντώνιος Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ψαρού Δήμητρα, Συνοδινού Μάγδα, Παντελή Άννα, Αυγουλαδάκης Κώστας

Μοιράσου το άρθρο!