Κοινωνία

20/11/2016 - 19:17

Μια βραδιά για τη Δημοκρατία

Μια δράση πραγματικής δημοκρατικής αγωγής ήταν η χθεσινοβραδινή (βράδυ Σαββάτου 19 Νοεμβρίου) των Ανιχνευτών της Μυτιλήνης στην Εστία τους στα Τσαμάκια, το ιστορικό άλσος της πόλης. Εκεί συναντήθηκαν με ένα από τα «παιδιά» του Πολυτεχνείου, το δικηγόρο σήμερα Απόστολο Κομνηνάκα, παλιό Πρόσκοπο και βαθμοφόρο της Κίνησης από την Αγία Παρασκευή της Λέσβου.

Ενεργό στέλεχος της αυτοδιοίκησης και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της κοινωνίας επί 40 χρόνια, ο 19χρονος τότε φοιτητής της Νομικής συζήτησε με τους Ανιχνευτές για εκείνο το Νοέμβριο του 1973, για τα αιτήματα των φοιτητών και της κοινωνίας.

Κι οι Ανιχνευτές τον ρώτησαν για την πορεία της «γενιάς του Πολυτεχνείου» για τις σημερινές αμφισβητήσεις του έργου αυτής της γενιάς τα χρόνια που πέρασαν.

Συζήτησαν για τους σημερινούς κινδύνους για τη Δημοκρατία και την πατρίδα, για τους σημερινούς αγώνες και τις αγωνίες της νέας γενιάς, το σύγχρονο κύμα μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσισμού.

«Αμφισβητούμε και προχωράμε με την καθημερινή μας πράξη τη Δημοκρατία ένα βήμα παραπέρα σε απάντηση όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας» ήταν το συμπέρασμα όλων χθες το βράδυ. Έτσι σαν μια δικαίωση των παιδιών εκείνου του Νοεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο!