Κοινωνία

14/08/2023 - 18:07

Μπράβο σε όλους! 6 μήνες περιφέρεται το άλογο παστουρωμένο στο Τάρτι Λέσβου!

ΕΞΙ μηνες περιφέρεται το άλογο παστουρωμένο στο Τάρτι Λέσβου, στη μέση του δρόμου, και κανείς δεν γνωρίζει/κάνει τίποτα

Στις 4 Αυγούστου 2023 σας ενημερώσαμε για ένα άλογο στο Τάρτι Λέσβου το οποίο βρισκόταν με δεμένα τα πόδια στη μέση του δρόμου μέσα στη νύχτα . Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί το 100.

Και ενώ νομίζαμε ότι κάτι θα είχε γίνει αφου ενημερώθηκαν οι αρχές, σήμερα (14 Αυγούστου) ερχεται μια νέα καταγγελία.

 

Το άλογο συνεχίζει να βρίσκεται στη… θέση του, παστουρωμένο και στη μέση του δρόμου !

Μάλιστα η σημερινή καταγγέλλουσα, μεταξύ 10 και 14 Αυγούστου επικοινώνησε διαδοχικά με το ΑΤ Μυτιλήνης, με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και με το ΑΤ Γέρας, από όπου εν τέλει έλαβε και την εξής καταπληκτική απάντηση: «γνωρίζουμε το περιστατικό από το Φεβρουάριο [2023] και έχουμε στείλει ενημέρωση πριν από 2 μήνες [Ιούνιος 2023] στην Περιφέρεια και στον Δήμο για τις ενέργειές τους». Επίσης η αστυνομία δήλωσε ότι «δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του αλόγου», αλλά ούτε και να κόψουν την «παστούρα» του γιατί δεν πλησιάζεται.

Να σημειώσουμε εδώ ότι υπεύθυνες για την περισυλλογή των ανεπιτήρητων ιπποειδών είναι από τον Οκτώβριο 2022 οι Περιφέρειες της χώρας. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει στείλει επιστολή από 27/6/2023 ζητώντας να μάθουμε τι μέτρα έχουν ληφθεί για να εφαρμοστεί ο νόμος....και περιμένουμε απάντηση.

Επειδή όμως η κοροϊδία μπορεί να μην έχει όρια, αλλά η υπομονή έχει, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα καταθέσει όλο το σχετικό υλικό στην Εισαγγελία Μυτιλήνης ζητώντας τη δική της παρέμβαση.

Υπενθυμίζουμε ότι από τον Οκτώβριο 2022 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η ηλεκτρονική σήμανση («τσιπάρισμα») των ιπποειδών ώστε να αποφεύγονται αυτές οι εγκαταλείψεις. Μέχρι στιγμής μόνο 117 άλογα έχουν τσιπαριστεί σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Λέσβο. Και αν δεν αρχίσουν ΑΜΕΣΑ επιτόπιοι έλεγχοι από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες -ξεκινώντας μάλιστα από τα γραφικά πανηγύρια μας όπου βλέπουμε δεκάδες άλογα να συμμετέχουν- περιστατικά όπως αυτό θα συνεχίσουν να είναι ο λυπηρός κανόνας.

Κλείνοντας, μια ερώτηση προς όλους αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το εν λόγω άλογο αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν: αν αύριο το βράδυ τύχει και ο δικός σας γιος ή κόρη ή το εγγόνι σας, ενώ οδηγεί συγκρουστεί με αυτό το ζώο, ποια «κακιά στιγμή», ποια «ατυχία» και ποιον «υπάλληλο» θα καταριέστε και θα θεωρήσετε υπεύθυνο για το κακό που σας βρήκε;

Μοιράσου το άρθρο!