Κοινωνία

19/09/2013 - 13:02

Μυτιλήνη: 2.500 διαδηλωτές είπαν «όχι» στη διαθεσιμότητα και την αντεργατική πολιτική

trong>Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς δημοσίους υπαλλήλους στο νησί μας (με ποσοστά απεργίας πάνω από 82% στις υπηρεσίες μέλη μας) και ιδιαίτερα τους 2500 διαδηλωτές, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στη  μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη στο χώρο των κεντρικών σχολείων Μυτιλήνης στο πλαίσιο της 48ωρης Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

 

Η μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση, παρά το γεγονός ότι υποτιμήθηκε από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εμμένουν στην ίδια σκληρή, αντιλαϊκή, αντεργατική και ταυτόχρονα αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική.

Στη συγκέντρωσή μας που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους που βρίσκονται σε αγωνιστικές –απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα. Χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Στρατής Αντώνας. Ακόμη με ιδιαίτερη χαρά μας χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των μαθητών σχολείων της πόλης μας καθώς και συναδέλφων από την Καλλονή.

Τέλος συμμετείχαν πλήθος λαού, συνταξιούχων και εργαζόμενοι από τους συλλόγους εργαζομένων:

της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

του Δήμου Λέσβου

των νηπιαγωγών, των δασκάλων και καθηγητών

του ΙΚΑ

των Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου

του Νοσηλευτικού προσωπικού και του προσωπικού διοικητικής μέριμνας ΕΣΥ Λέσβου

του Πανεπιστημίου Αιγαίου (διοικητικοί, διδάσκοντες και φοιτητές)

του Υπουργείου Πολιτισμού (Κ΄ΕΠΚΑ-ΕΒΑ και νεοτέρων μνημείων)

της Δ.Ο.Υ. Λέσβου

των Δημοσιογράφων (ΣΕΜΕΛ) κ.α.

Το ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με όλες τις Οργανώσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο Δημόσιο Τομέα έστειλαν μήνυμα καθαρό, δυναμικό και αδιαπραγμάτευτο τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην τρόικα ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν φραγμό στο ξεπούλημα των Υπηρεσιών της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και της Ασφάλισης, να ανατρέψουν την πολιτική της διάλυσης συνολικά του Δημοσίου Τομέα, καθώς και την πολιτική της κατάργησης των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους και τα άλλα στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται απ’ αυτές τις πολιτικές.

Ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίζουμε ενωμένοι για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που οδηγούν σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή!

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λέσβου

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!