Κοινωνία

03/04/2022 - 11:00

Μυτιλήνη: 3η ποδηλατάδα για τον αυτισμό - Κυριακή 3 Απριλίου

Έπειτα από 2 χρόνια παύσης λόγω covid, η 3η ποδηλατάδα για τον αυτισμό από το Σύλλογο  "ΣΥΝ-εξέλιξη" είναι γεγονός!

Σας καλούμε όλους, να βάλετε ο καθένας το δικό του κομμάτι στο παζλ του αυτισμού!  

Aπό το Δημοτικό Θέατρο μέχρι τα Τσαμάκια , την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί.

 

---

 

Η ονομασία ΣΥΝ-εξέλιξη δηλώνει ότι τα παιδιά, που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού με την κατάλληλη υποστήριξη συνεχώς εξελίσσονται  και μαζί τους εξελίσσονται και οι γονείς , ιεραρχώντας τις αξίες της ζωής τους.
Σκοπός του συλλόγου είναι η στήριξη παιδιού-εφήβου-ενήλικα με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας. Είναι ο αγώνας και η συνεχόμενη προσπάθεια για να βελτιωθούν οι  συνθήκες εκπαίδευσης  τους, για να  υπάρξουν εξωσχολικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες/ανάγκες τους με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση!!!

Πίσω από κάθε συμπεριφορά ενός παιδιού-εφήβου-ενήλικα με αυτισμό, υπάρχει η ανάγκη της κατανόησης, της υποστήριξης και της αποδοχής .


Όραμα του συλλόγου είναι η δημιουργία μιας κοινότητας για ανθρώπους  με αυτισμό, όπου θα διαμένουν και παράλληλα θα εκπαιδεύονται  και θα δημιουργούν, αξιοποιώντας ο καθένας το δυναμικό του, παράγοντας έργο, ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτει. Κι αυτή η κοινότητα να είναι ανοιχτή στην τοπική κοινωνία.


Κάθε άνθρωπος είναι ικανός να δημιουργήσει, όταν του δοθεί το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο.

Ο σύλλογός μας έχει πάντοτε ανοιχτή την πόρτα του σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας θελήσει να προσφέρει την βοήθειά του.

----

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, σε συνεργασία με τον δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με διάγνωση στο φάσμα του Αυτισμού “ΣΥΝ- εξέλιξη”, πραγματοποιούν δράση  ευαισθητοποίησης και αφύπνισης προκειμένου  να ξανασκεφτούμε την υποχρέωση πολιτισμού που έχουμε ως φορείς αλλά και ως κοινωνία, να  κάνουμε πράξη την αποδοχή, το σεβασμό και την αγάπη προς τα άτομα που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, μαζί με τα συγχαρητήριά  μας στην “ΣΥΝ-εξέλιξη” για την εκπληκτική δράση τους,  προσκαλούμε  μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν, στην 3η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό, την Κυριακή 3 Απριλίου ώρα 11 π.μ , με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο.

Μήνυμα μας είναι:

"Κάνε ποδήλατο, τρέξε, περπάτησε, τραγούδησε, γνώρισε τον αυτισμό και σκέψου: δίπλα σου υπάρχουν καθημερινοί Ήρωες που προσπαθούν και τα καταφέρνουν: τα παιδιά με αυτισμό και οι γονείς τους.. Ας δώσουμε το παρόν μας κι ένα χαμόγελο μας να νιώσουν τουλάχιστον την αγάπη και την εκτίμηση μας, τους το οφείλουμε ως συμβολική Πράξη Πολιτισμού!!" 

Μοιράσου το άρθρο!