Κοινωνία

21/10/2019 - 06:15

Μυτιλήνη: Ένα τροχαίο ατύχημα αλλιώτικο από τα άλλα...

Την περασμένη εβδομάδα, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στη Μυτιλήνη, συνέβη κάτι πολύ συνηθισμένο: ένα αδέσποτο σκυλί πετάχτηκε στη μέση του δρόμου και το χτύπησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.
Αυτά που ακολούθησαν όμως ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστα:

Καταρχάς, η οδηγός του αμαξιού... σταμάτησε για να δει πως είναι το ζώο!
Κατά δεύτερον, επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη και η οδηγός δεν μπορούσε να βρει κάποιον από τον Δήμο ή από την ΚΙΒΩΤΟ για να τη βοηθήσει με το τραυματισμένο ζώο, ... τηλεφώνησε στον δικό της κτηνίατρο για να έλθει και να περιθάλψει το σκυλί, και να το μεταφέρει στο ιδιωτικό του κτηνιατρείο!!
Κατά τρίτον, το επόμενη μέρα η κα Ειρήνη, γιατί αυτό είναι το όνομα της οδηγού, τηλεφώνησε στην ΚΙΒΩΤΟ για να ενημερώσει για το συμβάν... και προσφέρθηκε να συνεισφέρει στα έξοδα θεραπείας του ζώου!!!
Και όταν την είπαμε, προφανώς έκπληκτοι, “συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά σας” μας απάντησε “μα τι λέτε, πώς θα παρατούσα ένα χτυπημένο πλάσμα στο δρόμο!;!;!”!!!!!

Μοιραζόμαστε αυτή την ιστορία μαζί σας για να πάρουμε όλοι μας κουράγιο και ελπίδα, αφού σε αυτή την πόλη, εκτός τους οδηγούς που πατάνε, και παρασύρουν, και εγκαταλείπουν ένα αβοήθητο πλάσμα -όπως ο καλός γιατρός που άφησε ανάπηρο τον “Πασχάλη”- υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν όχι απλά αυτό που απαιτεί ο νόμος αλλά αυτό που επιτάσσει η ανθρωπιά!

Σας ευχαριστούμε κα Ειρήνη που μας δώσατε ένα παράδειγμα μεγαλοψυχίας και φιλότιμου!

Υ.Γ. Το σκυλάκι (που απεικονίζεται στη φωτογραφία) ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και είναι καλά στην υγεία του!

 

ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!