Κοινωνία

12/02/2014 - 20:37

Μυτιλήνη: Γεννητούρια... στο αυτοκίνητο !

    <
    li> Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, στην διαδρομή από την Χρυσομαλλούσα προς το Νοσοκομείο, γεννήθηκε το δεύτερο κοριτσάκι νεαρού ζευγαριού που πλέει σε πελάγη ευτυχίας
  •  Οι γιατροί αναγκάστηκαν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια μετέφεραν την μητέρα στην Μαιευτική Κλινική

  Γράφει η Ντίνα Βερβέρη / εφημερίδα  Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Απίστευτη κι όμως αληθινή είναι η ιστορία της γέννησης του δεύτερου παιδιού ενός νεαρού ζευγαριού από την Μυτιλήνη που δεν πρόλαβε να φτάσει στο Νοσοκομείο, αφού ο “πελαργός” τους επισκέφθηκε καθ’ οδόν! Το υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο η 25χρονη Παναγιώτα Πέτσα βιάστηκε να βγει από την κοιλιά της μαμάς του και γεννήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα που έφθανε στην αυλή του Βοστάνειου. Ο τρισευτυχισμένος, αλλά και σοκαρισμένος μπαμπάς, ανέλαβε καθήκοντα γιατρού και βοήθησε την γυναίκα του την ώρα του τοκετού μέσα στο Ι.Χ., ενώ οι μαιευτήρες τα έχασαν όταν συνειδητοποίησαν τι συνέβη.

Η νεαρή μητέρα που έχει ακόμη ένα κοριτσάκι 3,5 ετών είχε μπει στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της και σύμφωνα με τον γιατρό της έπρεπε να γεννήσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη. Στην τελευταία επίσκεψη στον γυναικολόγο της, το πρωί της Δευτέρας, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και δόθηκαν οδηγίες στην 25χρονη για να επιστρέψει στο σπίτι της και να επανέλθει όταν θα ήταν έτοιμη να γεννήσει. Πράγματι, η 25χρονη, είχε πόνους καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, αλλά επειδή η δεύτερη εγκυμοσύνη της ήταν διαφορετική από την πρώτη, θεώρησε ότι δεν πλησίαζε η ώρα του τοκετού. Γύρω στις 10 το βράδυ μπήκε στο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της, στην Χρυσομαλλούσα και μαζί με τον σύζυγό της και τους κουνιάδους τους κατευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο.

Γέννα σε 3 λεπτά!

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, καθ’ οδόν για το Νοσοκομείο, έσπασαν τα νερά της νεαρής κοπέλας και αυτόματα αισθάνθηκε ότι το μωρό έσπρωχνε για να βγει. Όταν έφθασαν στην αυλή του Βοστάνειου και ο άντρας της προσπάθησε να την βοηθήσει για να βγει από το αυτοκίνητο, η ίδια κατάλαβε ότι το μωρό είχε ήδη γεννηθεί. Πράγματι, ο πατέρας είδε το κεφαλάκι της μπέμπας και σοκαρισμένος καλούσε τους γιατρούς και τις μαίες να κατέβουν έξω από το Νοσοκομείο για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μέσα στο Ι.Χ., όπως και έγινε. Στη συνέχεια η μητέρα ανέβηκε στην αίθουσα τοκετών, όπου οι γιατροί είχαν να κάνουν την "λιγότερη" δουλειά.

Το κοριτσάκι, βάρους 3,170 κιλών εξετάστηκε κι ήταν υγιέστατο, όπως και η μητέρα, που ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την ευχάριστη αυτή περιπέτεια στον ερχομό του παιδιού τους. «Είχα πόνους κατά την διάρκεια της μέρας, αλλά θεωρούσα ότι ήταν νωρίς να πάω στο Νοσοκομείο και περίμενα να ενταθούν. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο, όλα έγιναν αστραπιαία. Αισθάνθηκα ότι έσπασαν τα νερά κι ότι το μωρό έσπρωχνε δυνατά για να βγει. Φθάνοντας στην αυλή κατάλαβα ότι το κεφαλάκι του είχε κατέβει και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Από κει και πέρα ανέλαβαν οι γιατροί τους οποίους ευχαριστώ για όλη την βοήθεια που μου παρείχαν», είπε στην εφημερίδα μας η 25χρονη Παναγιώτα.

Σε ρόλο… μαιευτήρα

Αξίζει να σημειωθεί πάντως και η ψυχραιμία με την οποία διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση ο 31χρονος πατέρας, Κώστας Πέτσας, αν και συνήθως οι άνδρες δεν αντέχουν ούτε να μπουν στην αίθουσα τοκετού που όλα είναι οργανωμένα και δουλεύουν ρολόι. «Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι έγινε κι αν πράγματι το παιδί είχε γεννηθεί πριν μπούμε στο Νοσοκομείο. Όταν όμως είδα το κεφαλάκι της, προς στιγμήν τα έχασα, αλλά παράλληλα είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να βοηθήσω την γυναίκα μου. Ήμουν ο πρώτος που άγγιξε το μωρό, πριν κατέβουν οι γιατροί και κόψουν τον ομφάλιο λώρο. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα που ένιωσα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτές τις στιγμές που έζησα».

Μοιράσου το άρθρο!