Κοινωνία

12/05/2022 - 18:00

Μυτιλήνη: Πικετοφορία στις 12 Μάη ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις

Πικετοφορία διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη 12 Μάη στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις.

Καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή ώστε μαζικά να απαιτήσουν απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς, Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία και ν΄ αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!

Καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που «τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις και μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα - αέριο-φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Διεκδικούμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  • Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών
  • Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς».

Μοιράσου το άρθρο!

geotee