Κοινωνία

09/05/2023 - 10:00

Να μην βγει το σπίτι οικογένειας σε πλειστηριασμό από τους τοκογλύφους - Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη 9 Μαΐου, Έρμου Εθνική Τράπεζα

Συγκέντρωση την Τρίτη 9 Μάη, στις 10 το πρωί έξω από την Εθνική Τράπεζα (από την πλευρά την Αγοράς) Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο


Συγκέντρωση την Τρίτη 9 Μάη, στις 10 το πρωί έξω από την Εθνική Τράπεζα (από την πλευρά την Αγοράς) 

Όλοι και όλες, για να αποτρέψουμε, ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος της λαϊκής κατοικίας, της λαϊκής οικογένειας, που βρίσκεται εκτεθειμένη στην επίθεση των τοκογλύφων, των τραπεζών και στον κίνδυνο του πλειστηριασμού της κατοικίας, επειδή αδυνατεί να πληρώσει το δάνειο που είχε πάρει πριν χρόνια.

 

Καμία αναμονή σε νέους σωτήρες, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Κανένας μόνος, κανένας απροστάτευτος, με αλληλεγγύη καλούμε όλα τα σωματεία όλους τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουμε στην μάχη για να μην βρεθούν στο δρόμο λαϊκές οικογένειες του νησιού μας.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλες οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχουν τεράστιες ευθύνες που με τους νόμους τους, αντί να προστατεύουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, αφήνουν ανεξέλεγκτα τα funds και τους τοκογλύφους, να λυμαίνονται το βιος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία έξωση, δεν μας φοβίζουν οι απαγορεύσεις τους. Οργανώνουμε μαζικά την ταξική μας αλληλεγγύη!

Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας.

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή στέγη! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

 

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τα συνταξιοδοτικά σωματεία, τους επαγγελματικούς φορείς, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλους τους φορείς και συλλόγους του νησιού μας, να στείλουμε μαχητικά και μαζικά το μήνυμα, ότι δεν θα επιτρέψουμε να χάσει καμία οικογένεια το σπίτι της. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

  • Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Κούρεμα χρεών προς τράπεζες.
  • Ρυθμίσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια, χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει παραπέρα τις ανάγκες της.

Μοιράσου το άρθρο!