Κοινωνία

21/08/2015 - 06:34

Νέο δρομολόγιο του "Ελ. Βενιζέλος" στη Μυτιλήνη - Μεταφορά 2.500 προσφύγων

Επέστρεψε σήμερα το πρωί (Παρακσευή 21/08/2015)  στη Μυτιλήνη το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.500 πρόσφυγες κυρίως Σύρους, από τους 10.000 περίπου συνολικά που βρίσκονται στο νησί και να τους μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πλοιοκτήτριας εταιρείας που άνοιξε πριν το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου να εκδοθούν εισιτήρια, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει σχεδιαστεί να αναχωρήσει στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής. (up date τελικά το πλοίο αναχώρησε ώρα 07:00 , μισή ώρα καθυστέρηση)

Την ίδια ώρα, μαζικά αποχωρούν από τον Πειραιά οι 2.500 Σύροι πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Χρησιμοποιώντας λεωφορεία, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και ταξί φεύγουν με προορισμό τα βόρεια σύνορα της χώρας και τελικό προορισμό τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Tην ίδια ώρα διογκώνεται το πρόβλημα στο Β. Αιγαίο με τη συνεχή αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αλλά και την υπερπληρότητα των καραβιών επιστροφής προς τον Πειραιά που δεν καθιστούν δυνατή τη γρήγορη αποχώρηση των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί.

Μοιράσου το άρθρο!