Κοινωνία

09/10/2016 - 16:57

"Νιώθω ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας" - Παραιτήθηκε η Πρόεδρος του 8ου Σχολείου Μυτιλήνης

 

Πυρ και μανία έγινε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, μετά το λουκέτο που έβαλαν στην πόρτα διάφοροι γονείς, ώστε την Δευτέρα με το πρώτο κουδούνι να μην πάνε στο σχολείο πέντε προσφυγόπουλα.

 
Η Πρόεδρος Γονέων, Μαρία Κουρδουσά, μετά τις ασχήμες σκηνές από μικρή μερίδα γονέων, αποκάλυψε στην ΕΡΑ Αιγαίου πως υπέβαλε την παραίτηση της, λέγοντας πως νιώθει ντροπή:
 
«Προσπάθησα από την αρχή να πείσω τους υπόλοιπους γονείς ότι πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση για το ζήτημα. Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη αντίδραση ορισμένων δεν μου άφησε περιθώριο για καμία άλλη ενέργεια. Νιώθω ντροπή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από το σχολείο μας στο οποίο φοιτούν ήδη δεκάδες παιδιά μεταναστών και στο σύνολό τους οι γονείς είναι άνθρωποι οικογενειάρχες και ανεκτικοί. Μεγαλώνω τα παιδιά μου με τις αξίες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, και της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μπορώ να δικαιολογήσω το φόβο ορισμένων γονέων, αλλά η θέση των προσφυγόπουλων είναι μέσα στα παιδιά γιατί πάνω απ΄όλα είναι παιδιά και μάλιστα προέρχονται από δύσκολες καταστάσεις. αλώ όλους τους γονείς να σκεφτούν πως σε αυτό το σχολειό κάποτε φοίτησαν οι παππούδες μας, οι οποίοι ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, και να πράξουν το χρέος τους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Θα είναι το καλύτερο μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά μας από τα σχολειά».
 
Όμως.... η Πρόεδρος μάλλον τώρα ξαφνικά αλλαξε γνώμη....
 
Αξίζει να τονιστεί ότι η κα Μαρία Κουρδουσά ήταν μπροστά όταν μερίδα γονέων έβαζε λουκέτο στο Σχολείο και με αναρτήσεις της στο facebook μιλούσε για τα "παιδιά των λαθρομεταναστών""
 
Λεπτομέρεια η κα Μαρίδα Κουρδουσά δουλεύει στην ΜΚΟ Save the Children

Μοιράσου το άρθρο!