Κοινωνία

24/12/2012 - 11:03

Ο Δήμος Λέσβου βράβευσε τον Στρατή Εγγλέζο - ο τυφλός μαθητής που αρίστευσε και μας διδάσκει με τη δύναμή του!

Ο Δήμος Λέσβου βράβευσε τον Στρατή Εγγλέζο - ο τυφλός μαθητής που αρίστευσε και μας διδάσκει με τη δύναμή του!

yle="text-align: justify;"> 

Σε μια λιτή και συνάμα συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, το απόγευμα, στο παραδοσιακό σπίτι του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, βράβευσε με ειδική τιμητική πλακέτα και με το ποσό των 2.000 Ευρώ, τον τυφλό μαθητή Στρατή Εγγλέζο, του Λυκείου Παμφίλων, ο οποίος υπεραρίστευσε με βαθμό 20’ στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη και φοιτά στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ., υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, το οποίο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του Δημάρχου.
 
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου Χρήστος Κορδώνης, ο Αντιδήμαρχος Μανταμάδου – Θερμής Δημήτρης Ζαφειρίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων Βαγγέλης  Λυκαρδόπουλος, η Αντιπρόεδρος Βασιλική Βασιλέλλη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Σωτήρης Μαρινάτος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων Νατάσα Αβαγιανού, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και κάτοικοι του χωριού.
 
Παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη θερμά το νεαρό συνδημότη μας για την σπουδαία αριστεία του, που η τοπική Αυτοδιοίκηση όφειλε να επιβραβεύσει, τόνισε χαρακτηριστικά: «Βραβεύουμε σήμερα με υπερηφάνεια τον Στρατή Εγγλέζο, για την αγωνιστικότητα, τη θέληση, το ήθος, την απαράμιλλη δύναμη ψυχής και ταυτόχρονα για την υποστήριξή του από την οικογένεια του και από την εκπαιδευτική κοινότητα των Παμφίλων, ως παράδειγμα προς μίμηση των υπολοίπων νέων ανθρώπων του Νησιού μας, για τα θαύματα που μπορεί να επιτύχει η επιμονή και η προσήλωση σε υψηλούς στόχους. Το παράδειγμά του έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, που σαν κοινωνία, αλλά και σαν άτομα, βιώνουμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Όμως το μήνυμα που «εκπέμπει» η στάση ζωής του Στρατή Εγγλέζου και των γονιών του, απευθύνεται κυρίως σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, λέγοντάς τους να αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους, για να μετατρέπουν τις ειδικές τους ανάγκες, σε ειδικές δεξιότητες, που σίγουρα κάθε άνθρωπος διαθέτει. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, η οποία αντανακλά σε ολόκληρο το νησί μας. Εύχομαι στον Στρατή καλές σπουδές και χρόνια πολλά τόσο στον ίδιο, όσο και στην οικογένειά του». 
 

Ο Στρατής Εγγλέζος και οι γονείς του Βασίλης & Ταξιαρχούλα, ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμητική διάκριση, καθώς και όλους όσοι συνδράμουν στο δύσκολο αγώνα τους, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν.    

 


 

 
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το αρχείο του Lesvosnews:
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!