Κοινωνία

12/04/2019 - 12:50

Ο εφιάλτης και η λύτρωση! Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μίλησε για όλα

Την περιπέτειά της και τα όσα βίωσε τους 17μηνές στη φυλακή περιέγραψε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου σε συνέντευξή της στο ALPHA  και στην εκπομπή "Αυτοψία".

 

Στη συνέντευξη δεν έκρυψε το παράπονό της για κάποιους ανθρώπους που την θεωρούν ακόμη ένοχη και κυρίως μίλησε για τον "αδελφικό"  της φίλο που την παγίδεψε.

Γνώρισε τον Πέτρο σε μαγαζί που δούλευε πρώην σύντροφός της. Ο Πέτρος ήταν συνάδελφος του φίλου της και το 2017, της ζήτησε να έρθει από την Καλαμάτα στην Αθήνα επειδή «ήθελε να της μιλήσει για κάτι σοβαρό». Στην Καλαμάτα, σχεδίαζε να σπουδάσει σε ένα ΙΕΚ, αλλά τα «μάζεψε όλα» και ήρθε στην Αθήνα.    «Είμαστε χρόνια φίλοι, αδελφικοί και θέλω να σου κάνω ένα δώρο», της είπε ο Πέτρος, προτείνοντάς της να κάνουν μαζί ένα ταξίδι στην Αφρική, με τα έξοδα εν πολλοίς πληρωμένα από εκείνον, επειδή η Ειρήνη τον είχε βοηθήσει στο παρελθόν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά.    Έτσι, την έπεισε να ταξιδέψουν στην Αιθιοπία. «Θα ήταν οδηγός μου. Τα αγγλικά μου τότε δεν ήταν στον καλύτερο βαθμό. Θα με συνόδευε. Για τα έξοδα μου, είπαν ότι αν χρειαστώ κάτι παραπάνω, είχαν λεφτά (...) πίστευα ότι το δώρο ήταν όλο το πακέτο, όχι μόνο τα εισιτήρια. Κι εγώ έβαζα από την τσέπη μου».

Στην Αιθιοπία «Ο Πέτρος μου είπε "ορίστε η τσάντα είναι εδώ". Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του», πρόσθεσε.

Η Ειρήνη πέρασε κανονικά από τον έλεγχο του αεροδρομίου στην Αιθιοπία και πήρε τον ορειβατικό σάκο ως χειραποσκευή μέσα στο αεροπλάνο, όπου αγόρασε και κάτι κατά την πτήση της προς το Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα πέταξε με το φόρεμά της. «Ήμουν ντυμένη, έτοιμη για να αρχίσω το μόντελινγκ. Το είχα βάλει σκοπό». 

Η σύλληψη

«Είχα πάθει σοκ. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» είπε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Η φυλακή

Οι συγκρατούμενες την υποδέχθηκαν ως «το μοντέλο από την Ελλάδα».   «Ανοίγει το κελί, "έλα να μας δείξεις πως περπατάς", είχε βγει η φήμη ότι είχε έρθει το μοντέλο από την Ελλάδα», λέει για τις συγκρατούμενές της, κυρίως από τη Βρετανία και την Ινδονησία. Δεν έκανε φιλίες. «Δεν υπάρχουνε φίλοι μέσα στη φυλακή».   «Κοιμόμουν πάνω σε ξύλο. Έμαθα αγγλικά και κινέζικα. Είναι σαν στρατός. Προσοχή. Μεταβολή. Να γυρνάς από την άλλη πλευρά. Εγώ αυτά δεν θα τα είχα ξαναδεί. Στρώσιμο κρεβατιού. Δύο κουβέρτες και ενδιάμεσα σεντόνι. 

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου βρέθηκε ξαφνικά στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: "Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε"»

Η αθώωση

Όταν έμαθε για την αθώωση της δεν το πίστευε. «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το "not guilty" καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!

Κρίσιμο στοιχείο για την αθωωτική απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας, ήταν το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό της Ειρήνης. Οι ένορκοι έλαβαν επίσης υπόψιν το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της και το γεγονός ότι δεν ταξίδευε με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά ή πολλά κινητά, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διακινητές ναρκωτικών.

Η νέα ζωή
Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η 21χρονη καλλονή από τη Μυτιλήνη μίλησε για την καινούρια ζωή που ξεκίνησε μόλις απελευθερώθηκε, καθώς και για το όνειρό της να σπουδάσει και να «καθαρίσει» το όνομά της

Μοιράσου το άρθρο!