Κοινωνία

29/01/2022 - 10:54

Ο Γιώργος στην οδό Καραντώνη στο κέντρο της Μυτιλήνης

Αν είσαι πρωινός τύπος στην οδό Καραντώνη στο κέντρο της Μυτιλήνης θα τον έχεις συναντήσει.

Κάθε πρωί, πριν την ανατολή του ηλίου, όλες τις εποχές του χρόνου ο Γιώργος παρκάρει το όχημά του και.... έρχονται για την υποδοχή!

Δεκάδες αδέσποτες γάτες από την περιοχή περιμένουν με λαχτάρα το πρωινό γεύμα που τους προσφέρει. Η τοποθεσία συγκεκριμένη (στο πεζουλάκι κοντά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας).

Ξεκίνησε πριν από πολλούς μήνες αρχικά να ταΐζει 2-3 γατούλες αλλά το μυστικό διαδόθηκε και ο πληθυσμός αυξήθηκε. Όλες οι αδέσποτες γάτες  και όχι μόνο έχουν βρει τον σωτήρα τους στο πρόσωπο του Γιώργο. 

Ο Γιώργος Τουτσογλίδης είναι Γεωπόνος στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (στην οδό Καραντώνη)

Αυτές τις ημέρες το κρύο που ήταν τσουχτερό αναζητούσε λύση για τα αδέσποτα της περιοχής. Δεν είχαν ανάγκη μόνο τροφή αλλά και ζεστασιά.  Δημιούργησε δύο αυτοσχέδια χάρτινα σπιτάκια στην είσοδο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ώστε τη νύχτα να έχουν το δικό τους ζεστό χώρο.

Μια ακόμη κίνηση ευαισθησίας από τον Γιώργο χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.

 

Αν και ο ίδιος επιθυμεί να μην προβάλει τη δράση  του, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  Γιώργος Λαγουτάρης σε ανάρτησή του αναφέρει: 

"Σπιτάκια για τα αδέσποτα στη είσοδο της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας από υπάλληλο της Υπηρεσίας μας . Εκτός αυτών έχει αναλάβει και την διατροφή όλων των ζωντανών της γειτονιάς. Μπράβο Γιώργο Τουτσογλιδη είμαι περήφανος που σε έχω φίλο και συνάδελφο !"

Μοιράσου το άρθρο!