Κοινωνία

21/01/2019 - 20:06

Ο Μπάρμπα Γιάννης Καραγεωργίου που επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα, έκλεισε τα 99 του χρόνια!

Ο Μπάρμπα--Γιάννης Καραγεωργίου που επέζησε από τα ναζιστικά στρατόπεδα, έκλεισε τα 99 του χρόνια!!!

Στις 15--1--2019 οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας γιόρτασαν μαζί με τον Μπάρμπα-Γιάννη στο Σκαλοχώρι Λέσβου τα γενέθλιά του. Έσβησε τα κεράκια με τα δυό εννιάρια, μιας ζωής που δεν κατάφεραν να σβήσουν οι Ναζί. Τον συνέλαβαν στις 4 Μαίου 1942, όταν με άλλους 20 συμπατριώτες μας προσπαθούσαν να φύγουν στα απέναντι τουρκικά παράλια και από εκεί στην Μέση Ανατολή.

Μετά από τρία χρόνια φρικιαστικά βασανιστήρια με φυλακίσεις, καταδίκες, αποσπάσματα κ.λ.π, γύρισε στην Ελλάδα όταν γκρεμίστηκε ο φασιστικός άξονας.

Ο ίδιος διηγείται πολύ παραστατικά τα όσα τράβηξε από την Γκεστάμπο της Μυτιλήνης, μέχρι τα ναζιστικά στρατόπεδα στη Γερμανία και Αυστρία. Την διήγηση του αυτή που αναρτήσαμε μαζί με το βίντεο της τιμητικής εκδήλωσης του περασμένου Σεπτεμβρίου, ας την ακούσουμε με προσοχή, ιδιαίτερα δε όσοι και όσες αβασάνιστα υιοθετούν τις κραυγές και τους ψιθύρους νεοφασιστικών και ακροδεξιών κέντρων. Ο Μπάρμπα-Γιάννης με πλήρη διαύγεια, υγεία και κέφι, μας προσκάλεσε στα επόμενα γενέθλιά του στις 15--1--2020, όταν θα κλέινει τα 100!!!

Γερός να είναι να μας δίνει δύναμη που μας χρειάζεται.

Μοιράσου το άρθρο!