Κοινωνία

15/03/2019 - 15:42

O νέος Διοικητής 98 ΑΔΤΕ - Η ημερήσια διαταγή

Την Παρασκευή 15 10:00 Μαρ 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» στο Στρδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ» παρουσία του κ. ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα και του κ. Α/ΓΕΣ Αντγου Καμπά Γεώργιου.
Παραδίδων Δκτής Ταξχος Βακεντής Δημήτριος δεν παρευρισκόταν στην τελετή καθόσον βρισκόταν στη Σάμο για την παραλαβή της 79 ΑΔΤΕ.

Παραλαβών Δκτής Υπτγος Πουλιανίτης Χρήστος.
Στην τελετή παρευρέθησαν η θρησκευτική, πολιτική, στρατιωτική ηγεσία του νησιού καθόσον και αυτή των λοιπών Σωμάτων  Ασφαλείας.

 

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσουπής, παρέστη σήμερα το πρωί στην τελετή παραλαβής – παράδοσης της Διοίκησης της 98 ΑΔΤΕ Μεραρχίας Αρχιπελάγους.
Ο κ. Τσουπής, συνεχάρη τον νέο Διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε., Υποστράτηγο Χρήστο Πουλιανίτη και του ευχήθηκε δύναμη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, βέβαιος για την αγαστή και δημιουργική συνεργασία για το καλό της κοινωνίας. Τόνισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί και με τους εφέδρους – εθνοφύλακες, με θάρρος, αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος υπερασπίζονται διαχρονικά την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Τέλος, ο κ. Τσουπής, χάρισε στον κ. Πουλιανίτη εκδόσεις για τη Λέσβο.

 

----ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ
ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΔΚΤΗ  98 ΑΔΤΕ
ΤΗΣ 15ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Αναλαμβάνω σήμερα, κατόπιν απόφασης της Ιεραρχίας, τα καθήκοντα του Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, της ηρωικής Μεραρχίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ», αντικαθιστώντας τον καταξιωμένο Ταξίαρχο Βακεντή Δημήτριο, ο οποίος ήδη μετατέθηκε στην 79 ΑΔΤΕ.

Υποκλίνομαι με ευλάβεια στις Πολεμικές Σημαίες της Μεραρχίας και των Μονάδων της και αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωϊκούς και αθάνατους νεκρούς των αγώνων της Πατρίδας μας.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ύψιστης τιμής, της ευθύνης και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την ανάληψη των καθηκόντων μου, δηλώνω ότι θα τηρήσω πιστά τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και τους Νόμους και θα απαιτήσω την πιστή τήρησή τους από όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.

Πρωταρχικοί μου στόχοι θα είναι:

- Η ενάσκηση χρηστής και ανθρωποκεντρικής διοίκησης,  με βάση  τους θεσμικούς κανόνες και την μακρά μας στρατιωτική παράδοση.

- Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η ικανότητα άμεσης και αποτελεσματικής επέμβασης όπου και όταν απαιτηθεί.

- Η διεξαγωγή ρεαλιστικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

- Η ασφάλεια προσωπικού, υλικού, εγκαταστάσεων και μέσων.
-   Η συνδρομή στην τοπική κοινωνία, όπου και όταν απαιτηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Ιεραρχίας.

Ενστερνιζόμενος το όραμα του κ. Αρχηγού ΓΕΣ για ένα Στρατό που θα αποτελεί εργαλείο Αποτροπής και ισχυρή συνιστώσα της Εθνικής Στρατηγικής, που θα παρέχει στην Πολιτική Ηγεσία επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την προάσπιση των Εθνικών μας Συμφερόντων, προσδοκώ σε έργο με ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας την άνευ σημασίας επίδειξη και προβολή που στερείται πρακτικής αξίας και δεν συνάδει με το στρατιωτικό πνεύμα. Παραμένουμε στρατιώτες και ενεργούμε πάντα με ήθος, αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό.

Ως βασική προϋπόθεση επίτευξης των στόχων μας, θεωρώ την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών εμπιστοσύνης, αγάπης και αλληλεγγύης, τόσο μεταξύ του προσωπικού της Μεραρχίας, όσο και με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που εδρεύουν στο νησί μας, κρατικούς και λοιπούς φορείς , αλλά κυρίως με την τοπική κοινωνία, της οποίας αποτελούμε οργανικό κομμάτι της. Τον υπέροχο λαό της Λέσβου, που μέσα από το προσφυγικό/μεταναστευτικό θέμα, και όχι μόνο, απέδειξε ανεπιτήδευτα σε όλο τον κόσμο, ότι οι έννοιες της φιλοξενίας και του ανθρωπισμού έχουν πολύ βαθιές, αρχέγονες ρίζες , σ’ αυτόν τον τόπο.

        Αυτό το αναφέρω μετά λόγου γνώσεως , γιατί προέρχομαι από τον Α’ Κλάδο/Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, όπου ταυτόχρονα εκτελούσα και τα καθήκοντα του Γενικού Συντονιστή για το προσφυγικό/μεταναστευτικό θέμα.
     
Κύριε Υπουργέ, κύριε Αρχηγέ , έχω πλήρη συναίσθηση της ύψιστης τιμής και ευθύνης που απορρέουν από τη Διοίκηση της Μεραρχίας Αρχιπελάγους. Η παρουσία σας σήμερα εδώ, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή σε όλους μας , και καταδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγάπη σας για τον Σχηματισμό και το νησί μας.
        Από πλευράς μου υπόσχομαι ότι θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις , ώστε η Μεραρχία Αρχιπελάγους να δύναται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της πατρίδας.

        Με τη βοήθεια του Άγιου Θεού, των προστατών Αγίων του στρατού μας και των Αγίων της ΛΕΣΒΟΥ, με την συμπαράσταση της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας και του υπέροχου Λεσβιακού Λαού, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.
         
   Με τις σκέψεις αυτές, σας καλώ να αναφωνήσετε :

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ  “ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”

Μοιράσου το άρθρο!