Κοινωνία

08/03/2013 - 15:26

Ο Σκουτάρος δείχνει το δρόμο....«Εθελοντική – Αντικαλλικρατική ομάδα δράσης πολιτών»

Ο Σκουτάρος δείχνει το δρόμο....«Εθελοντική – Αντικαλλικρατική ομάδα δράσης πολιτών»

style="text-align: justify; line-height: 1.538em;">ΣΥΣΤΑΣΗ ‘‘ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ – ΛΕΣΒΟΥ’’

Σκοπός της κομματοποιημένης πολιτικής και των ηγεσιών της ήταν πάντα και είναι η συντήρηση του πελατειακού πολιτικού συστήματος και μέσα από αυτό να συντηρούνται οι ίδιοι. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α ΄και Β ΄ Βαθμού ήταν πάντα και είναι το ενδιάμεσο σκαλοπάτι της κεντρικής διοίκησης που και αυτή με την σειρά της συντηρούν αυτό το πελατειακό κατεστημένο, χωρίς να υπάρχει όραμα ανάπτυξης, ούτε καν προγραμματισμός για βασικές υποδομές ανάπτυξης και ενώ στο παρελθόν υπήρχαν τα χρήματα, κατασπαταλιόταν κάνοντας «χατηράκια» και όχι μόνο.
Τώρα εν έτη 2013, που χρήματα δεν υπάρχουν και με ένα Καλλικράτη, η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που μας επιβλήθηκε και έχουμε ένα τερατώδες Δήμου Λέσβου η κατάσταση επιδεινώθηκε. Όχι πρόγραμμα ανάπτυξης δεν σκέπτεται κανένας αλλά και σακούλα απορριμμάτων να εφοδιαστούμε είναι απαγορευτικό, λόγω των οικονομικών συγκυριών. Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος και αποστράβωσε, όπως λένε και στα χωριά μας. 
 
Βλέποντας πλέον τον κίνδυνο αφανισμού των χωριών μας και των ιδιοκτησιών μας μετά από λαϊκή συνέλευση στο χωριό Σκουτάρου του πρώην Δήμου Πέτρας αποφασίστηκε να συσταθεί για πρώτη φορά η «Εθελοντική – Αντικαλλικρατική ομάδα δράσης πολιτών» με σκοπό την προστασία των χωριών μας, την ανάπτυξη και συντήρηση των περιοχών μας. 
 
Τα πολιτικά όργανα Τοπικό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, Σύμβουλοι κλπ πρέπει να λειτουργούν με υποδείξεις που η περιοχή έχει ανάγκη και όχι με ιδιοτελή προσωπικά δεδομένα των διαφόρων εκλεγμένων ή μη. Η ομάδα μας απλώνει χέρι σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας και σε όλες τις άλλες ομάδες που υπάρχουν στις άλλες περιοχές του νησιού και όλοι μαζί θα λειτουργούμε πλέον, εκτός από τα τοπικά και υπέρ της αναβάθμισης γενικότερα της υπαίθρου της Λέσβου. 

Μοιράσου το άρθρο!