Κοινωνία

23/08/2012 - 18:46

Οδός Ερμού Μυτιλήνης... Οδός Παρανομίας...

Οδός Ερμού Μυτιλήνης... Οδός Παρανομίας...

Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 το απόγευμα και περί ώρα 20:00, δίκυκλο όχημα παρολίγο να παρασύρει εξάχρονο κορίτσι που έβγαινε από κατάστημα εσωρούχων στο "πηγαδάκι" (κοντά στη Μητρόπολη). Το μοιραίο αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση του πατέρα της ο οποίος πετάχτηκε και τράβηξε προς τα πίσω το κοριτσάκι κρατώντας το από την κοτσίδα των μαλλιών της, λίγα εκατοστά πριν έρθει σε επαφή με την μπροστινή ρόδα του δικύκλου.

  Ο αναβάτης του δικύκλου συνέχισε κανονικά την παράνομη πορεία του, επί του πεζόδρομου της Ερμού σα να μη συνέβη απολύτως τίποτα.
 Την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, έμποροι της περιοχής τοποθέτησαν στο κέντρο της οδού (στο προαναφερθέν σημείο μάλιστα), μεγάλη τρίποδη ταμπέλα, μέσω της οποίας ενημερώνουνε τους παράνομα διερχόμενους οδηγούς ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων για το ότι η Ερμού είναι πεζόδρομος τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
  Την πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 το πρωί, διαπιστώνοντας την αγνόηση του κειμένου της επιγραφής από τους αμέτρητους διερχόμενους οδηγούς τροχοφόρων, οι έμποροι προχώρησαν σε παράλληλη τοποθέτηση χάρτινων φυσικών εμποδίων παραπλέυρως της. Έκπληκτοι οι έμποροι της περιοχής, γύρω στις 11:30, έγιναν μάρτυρες του εξής περιστατικού:
 Γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός, επιβαίνων σε τζιπ της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο διέσχιζε την οδό Ερμού και το οποίο αναγκάστηκε να σταματήσει μπροστά στην ταμπέλα των καταστηματαρχών, ανοίγει την πόρτα του τζίπ, φωνάζει...<<ποιός τα βάζει αυτά εδώ μωρέ>>, πιάνει την μεταλλική ταμπέλα με τα χέρια του και την βάζει τσατισμένος στην άκρη, κλωτσάει στην άκρη με τα άρβυλά του τα υπόλοιπα τρία χάρτινα φυσικά εμπόδια, εισέρχετε γελώντας πλέον ξανά στο τζιπ στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, και όλοι μαζί συνέχισαν την παράνομη πορεία τους επί του πεζοδρόμου της ΕΡΜΟΥ, τη στιγμή που μπορούσανε να στρίψουνε και να φύγουνε αριστερά μέσω της οδού ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ που δεν είναι πεζόδρομος.
  Οι καταστηματάρχες αφού υπέθεσαν πως το τζιπ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ευρισκόταν σε ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, έβαλαν ξανά την ταμπέλα και τα χάρτινα φυσικά εμπόδια στη θέση τους και συνεχίσαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι την επαγγελματική τους δραστηριότητα εισερχόμενοι στα καταστήματά τους.
  Υπεύθυνος περιφρούρησης της πεζοδρόμησης της οδού Ερμού είναι η Δημοτική Αστυνομία και σε περίπτωση που δεν επαρκεί η δύναμή της (εφόσον αυτό το έχει δηλώσει δημόσια η ίδια), υπεύθυνη είναι η Ελληνική Αστυνομία.
 
                                      Ένας από τους πολλούς μάρτυρες του συμβάντος
                                               ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!