Κοινωνία

26/11/2012 - 15:26

Οι Δημότες της Ερεσού σταμάτησαν την απόσυρση του ΑΤΜ της Εθνικής !

Οι Δημότες της Ερεσού σταμάτησαν την απόσυρση του ΑΤΜ της Εθνικής !

Οι Δημότες της Ερεσού σταμάτησαν την απόσυρση του ΑΤΜ της Εθνικής !

Οι Δημότες της Ερεσού σταμάτησαν την απόσυρση του ΑΤΜ της Εθνικής !

Σήμερα, Δευτέρα 26/11/2012, συνεργείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ήρθε στην Ερεσό για να αποσύρει το ΑΤΜ που ήταν εγκαταστημένο στο χωριό μας.

Η απόσυρση του ΑΤΜ δεν πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από κινητοποίηση των κατοίκων της Ερεσού, που πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο στέγασης του ΑΤΜ.

Σήμερα, οι Δημότες της Ερεσού πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο χώρο όπου στεγάζεται το ΑΤΜ κι αφού οι υπάλληλοι της Ε.Τ.Ε απέσυραν τα χρήματα από αυτό, σφραγίσαμε το χώρο και αποτρέψαμε την απόσυρση του ΑΤΜ.

Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε άλλη υποβάθμιση της Δυτικής Λέσβου κι απαξίωση των κατοίκων της από οποιονδήποτε. Μετά τις συγχωνεύσεις των διαφόρων υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία κ.τ.λ.) οδηγούμαστε στην με κάθε τρόπο ερήμωση των χωριών μας. Ως εδώ!

Απαιτούμε να παραμείνει το ΑΤΜ στην Ερεσό και αν τελικά η Εθνική Τράπεζα εμμείνει στην απόφασή της για απόσυρση του, τότε καλούμε όλους τους συνδημότες μας να αποσύρουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τις καταθέσεις τους από την Ε.Τ.Ε. και να σταματήσουν οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί της.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ

Το εν λόγω ΑΤΜ είναι στεγασμένο σε δημοτικό χώρο (πρώην Ταμειακή Υπηρεσία του Δ. Ερεσού – Αντίσσης), χωρίς καμία επιβάρυνση για την Ε.Τ.Ε., ενώ το ρεύμα που καταναλώνει για τη λειτουργία του πληρώνεται από το Δήμο.

Η Ε.Τ.Ε. είχε ενημερώσει τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης από τις 19/10/2012 σχετικά με την απόφασή της να αποσύρει το ΑΤΜ για λόγους κόστους. Ακολούθησε παρέμβαση του Αντιδημάρχου προς την Τράπεζα, που ζητούσε από την Τράπεζα να ακυρώσει την απόφασή της. Μάταια όμως. Ουδείς συγκινήθηκε.

Το συγκεκριμένο ΑΤΜ εξυπηρετεί τους κατοίκους των πλέον απομακρυσμένων χωριών της Λέσβου (Ερεσός, Άντισσα, Μεσότοπος, Σίγρι, Βατούσα, Χίδηρα & Πτερούντα), πελατών της Ε.Τ.Ε., αλλά κ.ά. Τραπεζών, αλλά κι ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, πάρα πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ανοίξει στην Ε.Τ.Ε. το μισθοδοτικό ή συνταξιοδοτικό λογαριασμό τους, ώστε να εξυπηρετούνται από συγκεκριμένο ΑΤΜ.

Τώρα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μετά την απόφαση της ΕΤΕ για απόσυρση του ΑΤΜ από την Ερεσό, υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Καλλονή για τις συναλλαγές τους.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΕΣΟΥ

 

Μοιράσου το άρθρο!