Κοινωνία

20/07/2012 - 12:17

Οι γονείς "ξεσκεπάζουν" τις "Κασσάνδρες" της κας Αντωνέλλη....

 Με μια σκληρή ανακοίνωση το προεδρείο της Γενικής Συνελεύσεως Γονέων &Κηδεμόνων Βρεφών Και Παιδιών Λέσβου  βάζει μερικά πράγματα στη θέση τους... --------------------------------------

 Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δεδομένης της δύσκολης κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα, τροποποίησε την απόφαση του για τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος των γονέων που έχουν ή θα υποβάλουν αίτηση για ένταξή τους στο πρόγραμμα «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».

 Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι δύναται θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό αυτού ως κριτήριο το οικονομικό έτος 2012 (δηλ. τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2011 έως 31/12/2011), και όχι αυτό του 2011(δηλ. τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2010).

 Σε πλήρη αντίθεση και αναλγησία, όταν οι γονείς παιδιών και βρεφών των παιδικών σταθμών Δήμου Λέσβου, στην πρώτη έκτακτη Γενική Συνέλευση τους η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης στις 25 Ιουνίου 2012, ζήτησαν από την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,κυρία Αναστασία Αντωνέλλη, παρουσία του Δημάρχου Λέσβου, για τον υπολογισμό των τροφείων να ληφθεί υπόψη ομοίως και δεδομένης της οικονομικής κρίσης, ως κριτήριο το φετινό εισόδημα των γονέων, η απάντηση που δόθηκε στη Γενική Συνέλευσή από την πρόεδρο ήταν ένα αόριστο <<θα δούμε>>.

  Ένα μήνα μετά, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα  από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λέσβου σχετική με αυτό το αίτημα των γονέων, καμία αλλαγή στα κριτήρια υπολογισμού των τροφείων δεν έχει επέλθει, την ώρα που ο ίδιος ο κανονισμός λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών δίνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου την ευχέρεια για τέτοιου είδους τροποποιήσεις προς όφελος των γονέων.

  Η μόνη ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου αφορά στις περιπτώσεις των γονέων που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα: «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», οι οποίοι ούτως η άλλως, αν εγκριθούν οι αιτήσεις τους, δε θα καταβάλουν τροφεία, μιας και αυτά τα εισπράττει το Νομικό πρόσωπο του Δήμου Λέσβου από το Ε.Σ.Π.Α.

 Η κυρία Αντωνέλλη δήλωσε : «Για άλλη μια φορά λοιπόν διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που «έβλεπαν» σχέδιο κλεισίματος Παιδικών Σταθμών, εκ μέρους μου. Το μόνο «σχέδιο» που είχα, έχω και θα έχω, αλλά και απ’ όσο γνωρίζω και  του Δημάρχου Λέσβου, είναι η υπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος, μιας και ως γνωστόν κανένα κόμμα και καμιά σκοπιμότητα δεν υπηρετούμε, παρά μόνο αυτό που λέγεται ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ- ΛΕΣΒΟΣ.»

  Προφανώς δεν εννόησε πως η αναφορά μας στις μεθοδεύσεις κλεισίματος παιδικών σταθμών του Δήμου Λέσβου, έχει να κάνει με την εξωφρενική αύξηση των τροφείων, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούςκαι το κλείσιμο αυτών θα χρεωθεί στους ίδιους τους γονείς που θα προτιμούν να εγγράφουν τα παιδιά τουςστους ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

  Ευχαριστούμε τους βουλευτές Νομού Λέσβου, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας για άσκηση πίεσης προς το αρμόδιο υπουργείο, με σκοπό τη έγκριση πρόσληψης του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λέσβου, διασφαλίζοντας έτσι τη λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το γεγονός του ότι η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λέσβου, αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες των γονέων ως Τρωικό πόλεμο…. πατέρας μας δεν είναι ο «Πρίαμος»…. είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και ως γνωστόν κανένα κόμμα και καμιά σκοπιμότητα δεν υπηρετούμε, παρά μόνο αυτό που λέγεται μητρική/πατρική φροντίδα.

Το προεδρείο της Γενικής Συνελεύσεως Γονέων &Κηδεμόνων Βρεφών Και Παιδιών Λέσβου

 --------------------------------------------------

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                             Αθήνα, 16-07-2012 Θέμα: «Τροποποίηση κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς (περίοδος 2012-2013)» Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, προσαρμόζει αντίστοιχα τις πολιτικές του και μεριμνά ώστε να ωφελούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες από τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Συγκεκριμένα και αναφορικά με το πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2012-2013, αποφάσισε να συμπεριλάβει στα δικαιολογητικά συμμετοχής των ωφελουμένων γυναικών το δηλωθέν εισόδημα για το οικονομικό έτος 2011 (δηλ. το εισόδημα που αποκτήθηκε από 1/1/2010 έως 31/12/2010) ή το οικονομικό έτος 2012 (δηλ. τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2011 έως 31/12/2011). Επειδή, δε, το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012 δεν έχει εκδοθεί ακόμη, παρέχονται εναλλακτικές δυνατότητες με την υποβολή άλλων ισοδύναμων εγγράφων. Επίσης, όσες εκ των μητέρων έχουν ήδη υποβάλει αίτηση με βάση τα εισοδήματα του 2010 έχουν τη δυνατότητα, εφόσον τα εισοδήματα του έτους 2011 είναι χαμηλότερα, να ζητήσουν τροποποίηση της αίτησής τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενες μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),  Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα -  Τηλ: 210-5214600, 213-1320600 - email: info@eetaa.gr.    

Μοιράσου το άρθρο!