Κοινωνία

30/03/2012 - 15:37

Ολική ανατροπή: Αθώωση νοσοκομείου Μυτιλήνης για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Αξαρλή

yle="text-align:justify;">Αθώωση γιατρών και νοσοκομείου για την υπόθεση του θανάτου της Στέλλας Αξαρλή. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η έφεση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κατά της απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, απαλλάσοντας το ίδρυμα και το προσωπικό του από οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο της 26χρονης, τότε, Στέλλας Αξαρλή. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έφεση αφορούσε την πρωτόδικη απόφαση βάσει της οποίας το Νοσοκομείο όφειλε να καταβάλει το ποσό των 600.000 € στο σύζυγο και στο παιδί της θανούσας. Σε εκκρεμοδικία παραμένει η αίτηση εφέσεως για την αποζημίωση 400.000 €, που είχε επιδικαστεί υπέρ της οικογενείας. 


Η Στέλλα Αξαρλή το Νοέμβριο 2007 έφυγε από τη ζωή όταν διαγνώστηκε καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο. Οι συγγενείς καταγγέλλουν τους γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ότι αρχικά είχαν διαγνώσει μαστίτιδα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και όταν μετά από τέσσερις μήνες εντοπίστηκε η νόσος στην Αθήνα να είναι πολύ αργά για τη νεαρή μητέρα. Η Στέλλα Αξαρλή πρόλαβε να φέρει στον κόσμο το παιδί της πριν χάσει τη δική της μάχη για τη ζωή.

Ο δικηγόρος του Νοσοκομείου Στέλιος Κίνδερλης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει όταν μιλάμε για το θάνατο μια νέας κοπέλας. Το Νοσοκομείο δεν θέλει να γίνει κανένα σχόλιο για την απόφαση σεβόμενο τον πόνο της οικογένειας. Θέλω ωστόσο να σημειώσω πως η συγκεκριμένη υπόθεση, παρά την άψογη και πολιτισμένη στάση της οικογενείας, χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και διάφορους άλλους κύκλους για να πληγεί το κύρος του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων από αυτό υπηρεσιών υγείας. Σε αυτό το κομμάτι το ίδρυμα και οι γιατροί αισθάνονται δικαιωμένοι»

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Ηλίας Μαραβάς & Δήμητρα Λαχουρή   

 

------------------

Διαβάστε για το θέμα από το αρχείο του Lesvosnews 17/01/2011  τότε που το το Νοσοκομείο είχε επιδικάσει αποζημίωση 625.000 ευρώ:

625.000 Ευρώ αποζημίωση για το θάνατο της 26χρονης μητέρας στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο!