Κοινωνία

17/07/2014 - 16:39

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του αγάλματος της Σαπφούς από τον Ροταριανό Όμιλο

style="text-align: justify;"> 
Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Ρόταρυ ένα έργο πολιτισμικής πνοής φτάνει στο τέλος του. Πρόκειται για το άγαλμα της Σαπφούς στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας.
 
Με δαπάνη του Ομίλου αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα μάρμαρα στη βάση του αγάλματος. Ήδη ο καθαρισμός των μαρμάρινων στα πλευρά του αγάλματος ολοκληρώνεται χάρη στις γνώσεις, την επιμονή και την υπεύθυνη εργασία της συντηρήτριας αρχαιοτήτων και νεοτέρων μνημείων, κ. Άννας Καγιαδάκη, στην πρόθυμη συμμετοχή του Δήμου Λέσβου στη διευκόλυνση του έργου της κ. Καγιαδάκη και χάρη στην κοινωνική ευαισθησία του επιχειρηματία, Βασίλη Παναγόπουλου, ο οποίος δώρισε στον Όμιλο τα απαιτούμενα υλικά για την αποκατάσταση των ζημιών του αγάλματος.
 
Ο Ροταριανός Όμιλος Μυτιλήνης συγχαίρει και ευχαριστεί τους παραπάνω συντελεστές, οι οποίοι είναι παράδειγμα για μίμηση στο ζήτημα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση της ακεραιότητας του όποιου πλούτου του τόπου μας.
 
Ο Ροταριανός  Όμιλος θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και του περιβάλλοντος χώρου του αγάλματος, ώστε οι ξένοι που φωτογραφίζονται στο συγκεκριμένο σημείο να μεταφέρουν στην πατρίδα τους ένα καθαρό μνημείο και μια καθαρή εικόνα του τόπου μας. Με αυτά τα απλά πράγματα διαφημίζεται το καλό και το κακό του κάθε τόπου, και όχι με το ανέξοδο και φλύαρο σλόγκαν «Η ωραία μας Μυτιλήνη». 
 
Με αυτό το πνεύμα παρακαλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας –και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους φοιτητές και μη- να διαφυλάττουν με τον τρόπο τους τα μνημεία και τον τόπο μας καθαρό από απολίτιστους, μισοπάτριδες, βανδαλιστές … με τη σκέψη ότι όλα τα μνημεία του τόπου μας είναι μέρος της ατομικής μας περιουσίας.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!