Κοινωνία

15/11/2023 - 16:59

ΟΛΣΑ: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 «Ελευθέρια της Λέσβου το 1912»

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης «O ΘΕΟΦΙΛΟΣ» σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση για τα «Ελευθέρια της Λέσβου το 1912» την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 & ώρα 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθαν. Διάκου) πάνω από την πλατεία της Πετρούπολης.

 

Για τον πανηγυρικό της ημέρας θα μιλήσουν :

 

Ο Ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς

Ο Αντ/νχος (εα) ΠΝ Δημήτρης Παπαγιαννίδης

 

Σας καλούμε σε αυτήν την ιδιαιτέρως σημαντική στιγμή ώστε να αποδώσουμε όλοι μαζί, οι Λέσβιοι της Πετρούπολης, του Πειραιά, της Αθήνας και της Αττικής την πρέπουσα τιμή για την ιστορική στροφή που πήρε το νησί μας προς την ελευθερία μετά από 111 χρόνια από τον τουρκικό ζυγό.

Να τιμήσουμε τους προγόνους μας που με τους αγώνες τους, τις θυσίες, και τις στερήσεις τους κατόρθωσαν να ελευθερώσουν το νησί μας και να το ενσωματώσουν με πατρίδα

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά

• Της Ένωσης Αγριτών Λέσβου Αθήνας « Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

• Του Πολιτιστικού Συλλόγου των Μυτιληνιών Πετρούπολης «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

 

Θα ακολουθήσει κέρασμα από τις γυναίκες του συλλόγου.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΥΣ: Η μετάβαση μπορεί να γίνει:

 

α. Με τα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) Α-11, Β-11 από πλατεία ΒΑΘΗΣ ( ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ (κυκλικό ) όπου θα κατεβείτε στη ( ΣΤΑΣΗ ΚΑMΙΝΙΩΤΗ) στην Πετρούπολη (πρώτη στάση πάνω από την πλατεία). Απέναντι από την στάση είναι η οδός Μπουμπουλίνας. Στα 100 μέτρα είναι το Πνευματικό κέντρο.

 

β. Με το Μετρό: ΣΤΑΣΗ "Αττική" και μετά με τα λεωφορεία (ΟΑΣΑ) Α-11, Β-11 όπου θα κατεβείτε στη ( ΣΤΑΣΗ ΚΑMΙΝΙΩΤΗ) στην Πετρούπολη.

 

γ. Με το Μετρό ΣΤΑΣΗ | "Άγιος Αντώνιος" και μετά με λεωφορείο 700 (κυκλικό), όπου θα κατεβείτε και πάλι στη ( ΣΤΑΣΗ ΚΑMΙΝΙΩΤΗ) στην Πετρούπολη.

Μοιράσου το άρθρο!