Κοινωνία

02/04/2021 - 17:48

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Δράσεις της ΣΥΝ-εξέλιξης για τον μήνα Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης και Αποδοχής του Αυτισμού

 

Η Λέσβος Τρέχει για τον Αυτισμό- Lesvos Runs for Autism 2021. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Λέσβου «Lesvos Runners», και προσαρμοζόμενοι στις νέες covid-συνθήκες, διοργανώνεται ένα virtual δρομικό αθλητικό γεγονός που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 έως και την Κυριακή 18 Απριλίου 2021. Εντός αυτού του χρονικού διαστήματος, μπορεί όποιος και όποτε μπορεί , να τρέξει ή και να περπατήσει οποιαδήποτε διαδρομή, όσες φορές εκείνος επιθυμεί, μόνος ή σε παρέα δυο ατόμων. Μια selfie φωτογραφία θα αποστέλλεται από τον κάθε συμμετέχοντα στο e-mail lesvosrunners@gmail.com ή στο messenger του @LesvosRunsForAutism και στη συνέχεια θα ανεβαίνει στην αντίστοιχη σελίδα του event στο Facebook. Έτσι, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί θα στείλουμε μήνυμα αποδοχής του Αυτισμού.

Αρθρογραφία στον τοπικό τύπο σε συνεργασία με τους ειδικούς- θεραπευτές της Λέσβου, επιχειρείται μια έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον Αυτισμό. Τα άρθρα θα δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου.

Παραμύθι για τον Αυτισμό στα σχολεία

Η βρεφονηπιαγωγός κα Τέτα Ράλλη αφηγείται, ο μουσικοπαιδαγωγός κ. Βασίλης Αναγνώστου πλαισιώνει μουσικά και η ψυχολόγος κα Βαλεντίνα Βεκρή αναλύει.

Μας εξηγούν τον Αυτισμό μ’ ένα διαφορετικό τρόπο. Μέσα από το παραμύθι «ο Αυτός», του Πέτρου Πουλάκη, ο Αυτισμός παρουσιάζεται και γίνεται ευκολότερα κατανοητός σε μικρούς και μεγάλους. Το παραμύθι βιντεοσκοπήθηκε και μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου προωθείται σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νησιού, ώστε να παρουσιαστεί στους μαθητές μέσα στο μήνα Απρίλιο.

Η καθιερωμένη ποδηλατάδα που γίνεται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, θα είναι λίγο διαφορετική λόγω συνθηκών. Οι ποδηλάτες του συλλόγου, διανύοντας μια απόσταση, το τριήμερο από τις 2 έως και τις 4 Απριλίου, θα στείλουν κι εκείνοι το δικό τους μήνυμα αποδοχής του Αυτισμού.

Φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων

Δύο δημόσια κτίρια του νησιού, θα φωταγωγηθούν μπλε, όπως έχει παγκοσμίως καθιερωθεί, την Παρασκευή 2 Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Συγκεκριμένα, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην πόλη της Μυτιλήνης και το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής θα φορέσουν μπλε χρώμα για να τιμήσουν την ημέρα αυτή θα φορέσουν μπλε χρώμα για να τιμήσουν την ημέρα αυτή.

 

Μοιράσου το άρθρο!