Κοινωνία

20/08/2013 - 06:07

Παραλία Τάρτι Λέσβου: καμία μέριμνα για την ασφάλεια των λουόμενων

>Από αναγνώστη του Lesvosnews.net

Εγώ , η σύζυγος μου και όλη η οικογένεια μου, γονείς , αδελφή, ανήψια, ξαδελφια, πηγαίνουμε διακοπές κάθε καλοκαίρι στο Τάρτι. Κάθε χρονιά τα ίδια και τα ίδια .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κατά την διαμονή μας εκεί είναι η παντελής έλλειψη μέριμνας για την ασφάλεια των λουόμενων. Ταχύπλοα σκάφη και βάρκες με αναμένες τις μηχανές βγαίνουν ως την ακτή, βάζουν την αγκυρα στην παραλία, τα σχοινιά τους μία τεντώνουν και μια λασκάρουν ανάλογα με τον κυματισμό της θάλασσας, αφήνουν τόσο λάσκα τα σχοινιά ώστε τις περισσότερες φορές τα σκάφη πηγαινοέρχονται αριστερά και δεξιά δεκάδες μέτρα, αδιαφορούν αν υπάρχουν παιδιά μικρά , ηλικιωμένοι οι οποίοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν για να βρούνε κενό ανάμεσα στα σκάφη τα σχοινιά και τις άγκυρες για να κολυμπήσουν.

Την Κυριακή 11/8 η κατάσταση ξέφυγε πέραν πάσης λογικής.

Ετυχε λοιπόν το απόγευμα να περάσουν για "βόλτα" οι λιμενικοί. Τους έδωσα συγχαρητήρια επειδή κατάφεραν να βρουν έστω και ένα μικρό χώρο για να βάλουν το σκάφος τους. Με κοίταζαν με μια απάθεια που σε βγάζει από τα ρούχα σου.

"Τι θέλετε κύριε " μου είπαν. Διαμαρτυρήθηκα για την κατάσταση και για τα θέματα ασφάλειας των λουόμενων και για το γεγονός ότι δεν κάνουν τίποτα γί´ αυτό. Η απάντηση τους ήταν "να πάτε να τα πείτε στόν δήμαρχο, . Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" . Και εννοούσαν ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει μέριμνα για να τοποθετηθούν σημαδούρες για τν περίφραξη της παραλίας, το χάος θα συνεχιζόταν.

Τότε χαιρέτησαν ντόπιους και φίλους τους που είχαν συγκεντρωθεί για να φύγουν, να συνεχίσουν την κυριακάτικη βόλτα τους. Επειδή δεν είμαι αφελής , πιστεύω ότι υπάρχουν και επιχειρηματικά συμφέροντα , του στύλ " άσε τους να δένουν όπου θέλουν μπάς και μας κάνουν σεφτέ στο μαγαζί" . Εχω ταξιδέψει στα περισσότερα νησιά της ελλάδας και αυτό το πράγμα δεν το έχω δείτε πουθενά.

Υ.Γ. Μία μέρα μετά , στο Πλωμάρι είδα λιμενικούς να κόβουν κλήσεις σε αυτοκίνητα και να ελέγχουν τα χαρτιά ενός εμπόρου φρούτων . .?????

Μοιράσου το άρθρο!