Κοινωνία

02/02/2014 - 08:25

Παρέμβαση της Υφυπουργού Υγείας για να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος στη Μυτιλήνη

Τη βεβαιότητα ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και στη χώρα μας, εξέφρασε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, που εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν άλλα πρόστιμα γιατί οι Έλληνες, δεν είναι απείθαρχοι και, σε καμία περίπτωση, παραβάτες του νόμου.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι δέχτηκε και η ίδια καταγγελίες ότι υπάρχει μια καθυστέρηση σε άλλες περιοχές, ενώ οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές. «Στη Μυτιλήνη και στη Λάρισα, που ήταν δύο από τις περιπτώσεις, επανήλθα με έγγραφο και ζήτησα αποτελέσματα των ερευνών και των ελέγχων. Επικοινώνησα η ίδια με τους αστυνομικούς διευθυντές και με τους περιφερειακές διευθύνσεις Υγείας και είναι βέβαιο ότι και εκεί θα ενεργοποιηθούν αν δεν το έκαναν μέχρι τώρα», τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που εγώ θεωρώ πολιτισμένο, δηλαδή, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, της καθαρής ατμόσφαιρας και της πολιτισμένης εικόνας στα εστιατόρια και στα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που είναι το σημαντικότερο ατού μας για τον πολιτισμό, φαίνεται πως κάποιοι ελάχιστοι, για πολιτικούς λόγους ή για μικροκομματικά συμφέροντα το παραβλέπουν», ανέφερε.
Καταλήγοντας η υφυπουργός δήλωσε ότι ο κόσμος το θέλει, η δημόσια υγεία και το συμφέρον το επιβάλουν και είμαι βέβαιη ότι σε πολύ λίγο καιρό θα εφαρμοστεί. «Αυτό δεν συζητείται σε κανένα πολιτισμένο Ευρωπαϊκό κράτος, ούτε ακόμη και στη γειτονική Τουρκία. Δεν θα συζητείται και στη χώρα μας», τόνισε η Ζέττα Μακρή.

Μοιράσου το άρθρο!