Κοινωνία

02/02/2013 - 15:50

Παρκάρω όπου θέλω... είμαι Δημοτικός Άρχοντας Λέσβου!

Παρκάρω όπου θέλω... είμαι Δημοτικός Άρχοντας Λέσβου!

Σάββατο μεσημέρι στη Μυτιλήνη, 2 Φεβρουαρίου 2013.  Προκυμαία, στη γωνία  των οδών Κουντουριώτου και Νιάνια εκεί που βρίσκεται το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης.

Οι Δημοτικοί Άρχοντες (που μάλλον σήμερα δεν είχαν κάποια υποχρέωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας όπως κάνουν τις τελευταίες 30 μέρες) συγκεντρώθηκαν στο Παλαιό Δημαρχείο.

Ο Δήμος Λέσβου μπροστά από το Παλαιό Δημαρχείο έχει δεσμεύσει ορισμένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα του Δήμου. Ας πούμε ότι είναι  λογικό και δεκτό.  Τι συμβαίνει όμως όταν οι θέσεις δεν επαρκούν; Η λύση είναι απλή: ο Δημοτικός Άρχοντας  (Δήμαρχος; Αντιδήμαρχος;) έχει δικαίωμα να παρκάρει όπου γουστάρει.

Στις φωτογραφίες όχημα του Δήμου Λέσβου κλείνει τη διάβαση πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα. Παρκάρει το όχημα ακριβώς πάνω στη γωνία αναγκάζοντας τους οδηγούς που από την οδό Νιάνια κατευθύνονται  στην οδό Κουντουριώτου να βγαίνουν μπροστά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα (δείτε τη φώτο με το μηχανάκι).

Επίσης στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι το όχημα της Δημοτικής Αρχής έχει σταθμεύσει πριν από τη πινακίδα στάθμευσης δημοτικών οχημάτων.

(Απαράδεκτη και η στάση ενός πολίτης που κλείνει τη διάβαση στην οδό Νιάνια.... ευτυχώς στο σημείο αυτό δεν εκθέτει τους οδηγούς σε άμεσο κίνδυνο)

Περιττό να σας πούμε ότι μερικά μέτρα από το Παλαιό Δημαρχείο υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης που εκείνη τη στιγμή ήταν άδειος.... αλλά είπαμε ο Δημοτικός Άρχοντας δεν πρέπει να κουραστεί... παρκάρει όπου θέλει! 

 

Μοιράσου το άρθρο!