Κοινωνία

26/01/2016 - 07:09

«Παρκάρω σαν ηλίθιος- Μυτιλήνη»

Η

ομάδα του facebook με τίτλο «Παρκάρω σαν ηλίθιος-Μυτιλήνη» αν και έχει μερικές ημέρες παρουσίας στο διαδίκτυο εντούτοις το υλικό της είναι εντυπωσιακό.
Δεκάδες φωτογραφίες από τους δρόμους της Μυτιλήνης για τη συμπεριφορά μας στο παρκάρισμα και την έλλειψη σεβασμού στους συνανθρώπους μας.


Οι δημιουργοί της ομάδας αναφέρουν:
"Ο απώτερος σκοπός της ομάδας αυτής, δεν είναι να διχάσει την κοινωνία του νησιού αλλά αντίθετα, να τη φέρει κοντά απέναντι σε ένα πολύπλευρο θέμα το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στα πιο βασικά, όταν μιλάμε για ποιότητα ζωής μέσα σε μία σύγχρονη πόλη.
Επειδή όμως πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό πλήρως και είναι έτοιμοι να ανατρέξουν στη νομοθεσία όταν θιγούν τα δικά τους -και μόνο- συμφέροντα, αγνοώντας την επιδεικτικά σε κάθε άλλη περίσταση, θα σας προτείναμε στις αναρτήσεις σας να αλλοιώνετε τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας για παν ενδεχόμενο.
Θα προτείναμε επίσης, στις περιπτώσεις που στις φωτογραφίες σας εμπλέκεται όχημα που φέρει στοιχεία επιχειρήσεων (logo, ονόματα, κτλ), να αλλοιώνετε και εκεί τα στοιχεία αυτά. Στόχος μας όπως είπαμε είναι οι συμπεριφορές, όχι οι άνθρωποι. Δυστυχώς, μετά από δεκαετίες απραξίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, το παράνομο έχει γίνει στη συνείδηση των πολλών αν όχι νόμιμο, σίγουρα συνήθεια και "δικαίωμα" που δύσκολα θα αρνηθεί αν του ζητηθεί να το κάνει.
Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να αντιμετωπίσουμε και όσο μπορούμε να αλλάξουμε."




Μπορεί ο καθένας που θα γίνει μέλος να ανεβάσει τις φωτογραφίες του. Μέσα σε λίγες ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 500 μέλη!  Ελπίζουμε την ομάδα να την παρακολουθεί και η τροχαία Μυτιλήνης (όχι για να τιμωρήσει αλλά για να μάθει – αν δεν ξέρει – τα σημεία όπου συχνάζουν όσοι παρκάρουν «σαν ηλίθιοι)

Link ομάδας: εδώ

Μοιράσου το άρθρο!