Κοινωνία

23/11/2012 - 10:26

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου

yle="text-align: justify;">Η Μελίνα Σπαθάρη υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας στο ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αναφέρει:

Οι Παστίλιες έχουν στόχο, εκτός από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα αποκλεισμένων και ευάλωτων ασθενών,  τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων που θα βοηθήσουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να συνεχίσουν να προσφέρουν περίθαλψη και θεραπεία σε ασθενείς παραμελημένους, σε ανθρώπους «ξεχασμένους» προσφέροντας τους ελπίδα για ζωή και μάλιστα σε μια περίοδο που ενώ οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνουν, τα κράτη περικόπτουν τους πόρους που προορίζονται για τη Δημόσια Υγεία, με τις συνέπειες να είναι πιο εμφανείς από ποτέ ακόμα και στην Ελλάδα .

Kαθώς οι MSF είναι μια οργάνωση που δρα με κριτήριο την ανθρώπινη ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται, αμερόληπτα, χωρίς κριτήριο εθνικό, φυλετικό, θρησκευτική, πολιτικό, θα διαθέσουν τους πόρους από τις Παστίλιες στα προγράμματά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το συνολικό κόστος ενός κουτιού Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου είναι 1.60€. Η τιμολόγηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε τεμαχίου με Παστίλιες να διατεθεί απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ανάλυση κόστους: Κόστος παραγωγής 0.41€, Φ.Π.Α. 13% δηλαδή 0,19€.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική κοινωνία θα αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Ακόμα και σήμερα, στη δίνη της οικονομικής κρίσης, είναι πολλοί εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί μας επιθυμώντας να βοηθήσουν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν. Με τις ‘Παστίλιες’ ανταποκρινόμαστε σε αυτή την ανάγκη των συμπολιτών μας, προτείνοντας ουσιαστικά έναν τρόπο ώστε με λίγα  να μπορούν να προσφέρουν πολλά»


Βασικό κριτήριο για την παρέμβαση και τη δράση  των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποτελούν πάντα οι επείγουσες ανάγκες των ανθρώπων και ο αποκλεισμός τους από την ιατρική βοήθεια. Και στην Ελλάδα ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αποκλείονται από το σύστημα υγείας, περιθωριοποιούνται και διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες.

Στόχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι να αξιοποιήσουν  την εμπειρία και τεχνογνωσία τους, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν ιατρικές ανάγκες των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων (άστεγοι, χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, ασθενείς με AIDS, μετανάστες και πρόσφυγες, ανασφάλιστοι). Ταυτόχρονα η δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αφορά στο σύνολο του πληθυσμού αφού συμβάλει και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 


 

Το Lesvosnews.net συμμετέχει αφιλοκερδώς στην καμπάνια των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»

Μοιράσου το άρθρο!