Κοινωνία

23/02/2024 - 14:30

Περιοδείες Εργατικού Κέντρου στις σχολές της ΔΥΠΑ στην Παναγιούδα και στη ΔΕΥΑΛ

Περιοδεία στις σχολές της ΔΥΠΑ στην Παναγιούδα

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Ζαφειρίου, περιόδευσε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φλεβάρη, στις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ στην Παναγιούδα. 

Έγινε πλούσια συζήτηση για την απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους-μαθητές  την Τετάρτη 28 Φλεβάρη να μην πάει κανείς τους για δουλειά, να μην πάνε στο μάθημα αυτή την μέρα, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως έχουμε χρέος να βροντοφωνάξουμε ξανά το σύνθημα «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». 

Από τις συζητήσεις αναδείχτηκε ακόμη, η σημασία να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν μέσα από αυτά για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και όχι να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με απλήρωτες υπερωρίες. 

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του Διευθυντή, να απαγορεύσει τα μέλη της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να μπουν στον αύλειο χώρο και στις μαθητικές αίθουσες για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους-μαθητές σχετικά με τα αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και βγαίνουν στον δρόμο για να τα διεκδικήσουν. 

 

 

Εντείνονται οι ρυθμοί για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη 

Σήμερα Παρασκευή 23 Φλεβάρη, κλιμάκιο της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με επικεφαλής τον Μπάμπη Ντινενή γενικό γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Νίκο Τσαγκαρέλλη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, περιόδευσαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης 28 Φλεβάρη.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί παρά τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση για να το κουκουλώσει και να το βάλει στο αρχείο» τόνισαν τα μέλη της Διοίκησης στους εργαζόμενους, καλώντας τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς και στο πάρκο της Καλλονής αντίστοιχα.

Σημείωσαν ακόμη, πως τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, αποτελούν κοροϊδία , καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί αυξάνονται και δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος από τα ψευτοεπιδόματα.

Οι περιοδείες σε χώρους εργασίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες από τα μέλη της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αλλά και σωματείων, για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού.  

Αύριο Σάββατο 24 Φλεβάρη το πρωί, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα καταστήματα της αγοράς.  

Μοιράσου το άρθρο!