Κοινωνία

26/11/2019 - 19:30

Πεθαίνοντας στο κολαστήριο της Μόριας

Άλλος ένας τραγικός θάνατος σημειώθηκε στη Μόρια την Κυριακή 10/11/2019. Αυτή τη φορά θύμα των θανατοπολιτικών Ε.Ε και ελληνικού κράτους ένα μωρό 9 μηνών. Ο θάνατος δημοσιοποιήθηκε με μια εβδομάδα καθυστέρηση μετά από πρωτοβουλία των Γ.Χ.Σ. Προφανώς και υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης (Κ.Υ.Τ., νοσοκομείο) εκμεταλλευόμενοι την δυσκολία επικοινωνίας και το αίσθημα παραίτησης που κυριαρχεί στους αιχμάλωτους των δημοκρατικών ευρωπαϊκών κρατών.

Η μητέρα του μωρού φέρεται να απευθύνθηκε λίγες μέρες νωρίτερα σε γιατρούς οργάνωσης που βρίσκεται κοντά στο χώρο του στρατοπέδου μετά από διαρκείς εμετούς και διάρροια. Εκεί τις δόθηκε φαρμακευτική αγωγή. Τις επόμενες όμως μέρες δεν υπήρχε γιατρός στη Μόρια. Η Παρασκευή (8η Νοεμβρίου) ήταν τοπική αργία και τα σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί. Αφού τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν προσπάθησε να βρει ξανά γιατρό. Οι προσπάθειές της ήρθαν αντιμέτωπες με την αδιαφορία. Τελικά το μωρό κατέληξε την Κυριακή.

Το ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσφυγικό, δεν σημαίνει ότι κρύβονται και οι θανατοπολιτικές τους.

Στη μόρια απόψε θα προσπαθήσουν να κοιμηθούν 16.435 άτομα,10.000 απο αυτούς σε σκηνές εκτός ΚΥΤ, 5.000 ανήλικα, 2.500 κάτω των 12 ετών και 1150 ασυνόδευτα παιδιά..

ΔΕ συνηθίζεται ο θάνατος
Ανοιχτά σύνορα για όλες/όλους

★Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ Λέσβου★

Υ.Γ Εχθές 25/11 το βράδυ ένας ακόμα άντρας έχασε τη ζωή του απο καρδιακή ανακοπή στο κολαστήριο της Μόριας..

Μοιράσου το άρθρο!