Κοινωνία

18/05/2015 - 19:10

Πορεία ειρήνης: Από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς - Κυριακή 24 Μάη

Τ

α τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας όλο και εντεινόμενης κόντρας μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που ξεδιπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή. Η διαμάχη τους αφορά την απόκτηση δικαιωμάτων στα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους, την εδραίωση της επιρροής τους σε κρίσιμα γεωπολιτικά σημεία, με την ανάδειξη “φίλιων” κυβερνήσεων. Για το σκοπό αυτό δε διστάζουν να προβαίνουν σε ανοιχτές επεμβάσεις ενάντια στους λαούς, είτε πολιτικού, είτε οικονομικού είτε και στρατιωτικού χαρακτήρα με διάφορα προσχήματα. Ολόκληρη η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ουκρανία μετρούν ήδη τις πληγές απ' αυτή τη διαμάχη, ενώ οι εντάσεις δε λείπουν και από τις χώρες των Βαλκανίων (ΠΓΔΜ – Αλβανία).

Η περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμός τους απειλεί να σκοτώσει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους!

Η ροή των μεταναστών και των προσφύγων που βίαια ξεριζώνονται από τον τόπο τους και εγκλωβίζονται στη χώρα μας σε απάνθρωπες συνθήκες, θα αυξάνεται όσο κλιμακώνονται οι συρράξεις στην περιοχή. Και η κλιμάκωση των συρράξεων με κάθε πρόσχημα φαίνεται πως έχει ήδη αποφασισθεί. Μια κλιμάκωση που λίγο απέχει από το να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη.

Εκτιμάμε πως αυτή είναι η περίοδος που πρέπει να ακουστεί στεντόρεια η φωνή του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα και ευρύτερα, ώστε να μπει φρένο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών αλλά και στις όποιες προθέσεις τους να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μας σαν κρέας για τα κανόνια τους, στη διαμάχη για την υπερίσχυση των δικών τους συμφερόντων.

Πήραμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία, συντασσόμενοι με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει αυτή την περίοδο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε), με τη Μαραθώνια πορεία και άλλες πολλές πορείες Ειρήνης σε πολλά μέρη της Ελλάδας, να διοργανώσουμε και στη Λέσβο πορεία Ειρήνης

Από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς,

Την Κυριακή 24 Μάη στις 6.30 μ.μ

Να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους αγωνιστές της Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, σε συμπόρευση με το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα:

·        Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και επεμβάσεις, που γίνονται ή προετοιμάζονται για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

·        Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό, οπουδήποτε συμμετέχουν ή στηρίζουν στρατιωτικές επεμβάσεις με όποιο πρόσχημα.

·        Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία.

·        Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Λέσβου, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και όλους τους άλλους μαζικούς φορείς, όλο το Λεσβιακό λαό, να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή τη φιλειρηνική δραστηριότητα, ώστε να φτάσει δυνατή η φωνή μας παντού. Οι καιροί δεν περιμένουν!

Η Οργανωτική Επιτροπή για την πορεία Ειρήνης

Μοιράσου το άρθρο!