Κοινωνία

07/06/2011 - 14:51

Πρακτικά Λαϊκής Συνέλευσης Αγανακτισμένων Μυτιλήνης 6/6/2011

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 7/6/2011

Να συζητηθεί εκ νέου το θέμα για τα εθνικά και μη σύμβολα.

Να δημιουργηθούν πανό με τα λεφτά που μαζεύτηκαν και για το ποιοι είμαστε πότε, που και γιατί συναντιόμαστε!!!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Τετάρτη 10:00 με 13:00 ο σύλλογος εργαζόμενων του νοσοκομείου θα κλείσουν το ταμείο για να εξετάζονται δωρεάν όσοι πάνε! Τετάρτη πρωί ή Τρίτη απογευμα. αν γινεται, θα πάει μια ομάδα 10 ατόμων να πάρουμε ένα κιόσκι για να φυλάσσονται όλα τα πράγματα Έγινε κλήρωση για τη σειρά προβολής των ταινιων-ντοκιματερ, που είναι η εξής:

  1. Καζακης
  2. Το δικτυο Σιντνευ Λιουμηιν
  3. Εκουαδορ Εξαντας
  4. Αργεντινη Εξαντας
  5. Zanon
  6. Δογμα του σοκ
  7. Democracy
  8. The Take
  9. Κασιματης

ΓΕΝΙΚΑ 1. Στην αρχή της συνέλευσης τέθηκε ζήτημα αν και κατά πόσο επιτρέπεται να έρχεται ο κόσμος στη πλατειά με ελληνικές σημαίες και αλλά σύμβολα, πέρα των κομματικών, με αφορμή τη συνέλευση της Κυριακής που έγινε θέμα με έναν κύριο που είχε την ελληνική σημαία! Ακούστηκαν τα εξής:

  • Είμαστε ετερόκλιτα άτομα και είναι καταπιεστικό και φασιστικό να βγάζουμε απ' έξω όσους θέλουν να εκδηλωθούν με διάφορους τρόπους, το μεγάλο μας προτέρημα είναι ότι είμαστε διαφορετικοί!
  • Η ελληνική σημαία λόγω ότι την έχει καπηλευτεί από ένα κόμμα της ακροδεξιάς μπορεί να διώξει κάποιους από τη συνέλευση και να την "κουκουλώσει" με αποτέλεσμα να σπάσει την ομαδικότητα μας.
  • Δεν πρέπει να κατακρίνουμε και να διώχνουμε τους ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν με άλλους τρόπους από τη συνέλευση αλλά μέσω της κουβέντας να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε από τον εθνικισμό γιατί μπορεί απλά να ψάχνουν μια ταυτότητα!
  • Και σε άλλες συνελεύσεις έχει τεθεί ζήτημα για τη μουσική, για πανό, για σημαίες....είναι καλό να υπάρχει χρώμα και ζωντάνια στη πλατειά! Αν κάποιος πέρα των εθνικών συμβολών θέλει να φέρει μια σημαία μαύρη που είναι της απογοήτευσης, άλλος πράσινη της ελπίδας, άλλος κόκκινη της επανάστασης άλλος μουσική ή ένα πανό με μια ζωγραφιά ή σύνθημα που τον εκφράζει είναι δημιουργικό και δεν χρειάζεται αν το αποκλείουμε.
  • Αποφασίστηκε να μην γίνονται ψηφίσματα για τέτοια ζητήματα αλλά να συζητιόνται και να αναρτώνται στο ιντερνετ και αν προκύψει κάτι να ξανασυζητηθεί.

2. Η ανοιχτή συνέλευση των Αγανακτισμένων παίρνει αποφάσεις με όσο κόσμο είναι συγκεντρωμένος στη πλατειά...δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα μαζευτούμε πολλοί για να πάρουμε μια απόφαση! 3. Επίσης ακούστηκαν:

  • Όσοι συμμετέχουν στους Αγανακτισμένους να διαγράφουν από τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένοι.
  • Αν είναι να δηλώνουμε τι υποστηρίζουμε όσοι ψηφίσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην έχουν το δικαίωμα να έρχονται στη συνέλευση αφού αυτά τα κόμματα μας οδήγησαν εδώ.
  • Και τα δυο δεν υποστηρίχτηκαν από κανέναν γιατί είναι ανοιχτή η συνέλευση και μπορεί ο καθένας να έρθει όπως και δεν είναι λογικό να δηλώνουμε τι υποστηρίζουμε και τι ψηφίζουμε!
  • Το μνημόνιο μας απαγορεύει να είμαστε σε σωματεία για να μπορούν να μας απολύουν ελεύθερα άρα είναι "καλό" να βρισκόμαστε σε έναν τέτοιο χώρο!

4. Κάποιος κύριος θα φέρει ηχητικό μηχανισμό και θα μείνει και στη πλατειά για να μην έχουμε τη ντουντούκα, κάποιος άλλος έχει αφήσει έναν προτζεκτορα και έγινε πρόταση να ζητήσουμε από το Πανεπιστήμιο να μας δώσει μια κρυσταλιζε οθόνη για καλύτερη προβολή των ταινιών.

Μοιράσου το άρθρο!