Κοινωνία

10/08/2011 - 14:11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εγκρίθηκε η πρώτη φάση αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος που υπέβαλλε πρόταση τον περασμένο Μάιο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα η Περιφέρεια υπέβαλλε πρόταση σαν συντονιστής εταίρος στο διακρατικό πρόγραμμα INTERREG MED (Η Ευρώπη στη Μεσόγειο) που έχει σαν στόχο - με τίτλο: DACA  - Digitally accessibility for all (Ψηφιακή Προσβασιμότητα για όλους) που αφορά τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παρέχει υπηρεσίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας  στους κατοίκους της Μεσογείου και κυρίως αυτούς που ζουν σε νησιωτικές και απομονωμένες περιοχές με  εμφαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.915.000 € και μοιράζεται σε 7 διαφορετικά κράτη της Μεσογείου. Θυμίζουμε ότι η πρόταση αξιολογήθηκε επιτυχώς στην πρώτη φάση και σύμφωνα με την ανακοίνωση της τεχνικής γραμματείας του προγράμματος περνάει στη Β΄ φάση της αξιολόγησης όπου θα υποβάλλει πλήρη πρόταση.

Η υποβολή της Β΄ φάσης της πρότασης θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και εφόσον  εγκριθεί αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2012 και θα έχει διάρκεια 2 χρόνια.

Επικεφαλής είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εταίροι του προγράμματος είναι μεταξύ άλλων: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κρήτης, το ίδρυμα τεχνολογίας και έρευνας, ο Δήμος Πέγειας από την Κύπρο,  η ένωση Δήμων της Μάλτας, το Τεχνολογικό Πάρκο της Σικελίας, ο Δήμος του Aubagne από τη Γαλλία, το Ινστιτούτο Μποντάρσκι από την Κροατία  και το ίδρυμα CIDTOUR από τις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας. Τονίζεται ότι το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό σε επίπεδο Μεσογείου  και χρηματοδοτείται κατά  75% από το ΕΤΠΑ και κατά 25% από Εθνικούς πόρους του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Μοιράσου το άρθρο!