Κοινωνία

19/11/2019 - 06:19

Προσκοπικές δράσεις με «Αμανίτες», Αμαλή, Πολυτεχνείο, Ιστιοπλοΐα και... 3 Πρόσκοποι του Έθνους

Μοναδικές στιγμές για τους Προσκόπους της Λέσβου.

Τα λυκόπουλα της 2ης Αγέλης και της 3ης Αγέλης Μυτιλήνης μυήθηκαν σε ένα διήμερο παρέα με τις «αμανίτες» στα μυστικά των μανιταριών με «ιστορίες της Μανιταρολάνδης». Πολύτιμος βοηθός ο δάσκαλος και συγγραφέας Αριστείδης Σγατζός.

Διήμερο εκπαίδευσης στελεχών της «πορότυπης ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Πρόσκόπων Λέσβου στην κορυφή της Αμαλής. Τα στελέχη των προσκοπικών ομάδων της Λέσβου, «μικροί ηγέτες» στις ομάδες τους, εκπαιδεύτηκαν για περισσότερο και καλύτερο προσκοπικό παιχνίδι και φυσικά περιπέτειες.

Οι Ανιχνευτές της Κοινότητας του 5ου Συστήματος ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας έζησαν ‘ένα ιστιοπλοϊκό διήμερο. Θεωρία για την τέχνη του αρμενίσματος στη θάλασσα χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική πηγή ενέργειας τον άνεμο, και φυσικά πράξη με ιστιοπλοΐα ανοιχτά της πόλης της Μυτιλήνης νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου του Κράτηγου.

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου συναντήθηκαν με… τη γενιά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συναντήθηκαν και συζήτησαν με το Δημήτρη Μπουρνού στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, για τους δημοκρατικούς αγώνες των νέων στη διάρκεια της δικτατορίας. Την επόμενη μέρα περπάτησαν «στους δρόμους της πέτρας». Επισκέφτηκαν το άγνωστο ρωμαϊκό λατομείο της Μόριας και μέσω της ρεματιάς έφτασαν στο ρωμαϊκό υδραγωγείο της περιοχής.

Και τρεις Πρόσκοποι Έθνους

Ας σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σαββάτο 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα γίνει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, η απονομή της διάκρισης «Πρόσκοπος Έθνους» σε Ανιχνευτές που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την προσκοπική τους ζωή ως ανήλικοι. Ανάμεσα τους και τρία παιδιά της Προσκοπικής Κίνησης από τη Λέσβο. Οι Χαράλαμπος Βαρσάνης και Γιάννης Μανιώτης του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και Στέλιος Πανσεληνάς του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης Και οι τρεις είναι φοιτητές και βαθμοφόροι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Σάμο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Πάτρα και το Πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις : 

Μοιράσου το άρθρο!