Κοινωνία

25/10/2012 - 07:14

Προσκοπικό Τζάμπορι και άλλες δραστηριότητες προσκόπων στη Λέσβο

Προσκοπικό Τζάμπορι και άλλες δραστηριότητες προσκόπων στη Λέσβο

Δεκάδες Λυκόπουλα. Πρόσκοποι και Ανιχνευτές της Μυτιλήνης συμμετείχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στον Αέρα γνωστό και σαν JOTA (Jamboree on the Air) που είναι μια παγκόσμια συνάντηση Προσκόπων μέσω ραδιοερασιτεχνικών πομπών και η οποία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου οργανωμένη από την παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση.
Οι Ανιχνευτές, οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα των δυο Συστημάτων της Μυτιλήνης συναντήθηκαν και επικοινώνησαν με Προσκόπους και ομάδες στην άλλη Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο ενώ συνάντησαν και Προσκόπους σε όλη την άλλη Ελλάδα.

Τα Λυκόπουλα και οι Πρόσκοποι της 2ου Συστήματος προσκόπων Μυτιλήνης Μυτιλήνης συνδύασαν το Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι με ένα διήμερο ζωής στην ύπαιθρο στα αλσύλλιο Τσαμάκια όπου και η Εστία του Συστήματος.
Οι Πρόσκοποι της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων,,, «πήραν τα βουνά», και πέρασαν δυο μέρες στο πάρκο αναψυχής των Αγίων Αναργύρων. Η 3η Αγέλη Λυκοπούλων πάλι πήγε μονοήμερη εκδρομή στο Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασωμάτου.
Οι Ανιχνευτές τέλος, έφηβοι 15 έως 18 ετών, από το Σαββάτο το πρωί περπάτησαν στη διαδρομή Πηγαδάκια, Κάτω Τρίτος, Μυχού, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Άντρια, Αγιοι Ανάργυροι, Ασώματος συμμετέχοντας σε ένα διήμερο εκπαίδευσης στη ζωή στην ύπαιθρο.
Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί την Ένωση Ραδιοερασιτεχνων Βορείου Αιγαίου που συμμετείχε ενεργά στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στον Αέρα στήνοντας δυο σταθμούς στο νησί, έναν στην πόλη της Μυτιλήνης (στην Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια) και έναν στο χωριό Ασώματος Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασωμάτου.
 

Μοιράσου το άρθρο!