Κοινωνία

31/07/2015 - 07:17

Προσκυνηματική επίσκεψη και Θεία Λειτουργία στην Παναγιά την Κρυφτή

Η

περιοχή της Παναγιάς της Κρυφτής βρίσκεται στις απόκρημνες ακτές της περιφέρειας Πλωμαρίου μετά τη Μελίντα, 5 ναυτικά μίλια δυτικά του Πλωμαρίου και ανήκει στο Δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου. Χαρακτηρίζεται δε ως θρησκευτικό, φυσικό και γεωλογικό μνημείο, είναι ένας γεώτοπος, ένα πολιτισμικό τοπίο.

Το ξωκλήσι αυτό είναι κρυμμένο όλο στην ευρύχωρη σπηλιά ενός βράχου. Σύμφωνα με την παράδοση υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ύπαρξη του εδώ μέσα στο βράχο. Γιορτάζεται την επόμενη ημέρα της Κυριακής του Θωμά (το Πάσχα).

Ακολουθεί μεγάλο λαϊκό πανηγύρι ολοήμερο στη Μελίντα και στο Παλαιοχώρι με παραδοσιακή μουσική, χορούς, τραγούδια και αλογοδρομίες. Σ΄αυτό το πολιτισμικό τοπίο, που φέτος δοκιμάζεται από αγοροπωλησίες και επιχειρηματικά σχέδια θα πραγματοποιήσουμε το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, για ένατη χρονιά, προσκυνηματική επίσκεψη με Θεία Λειτουργία στο γραφικό ξωκλήσι της Παναγιάς της Κρυφτής σε συνεργασία με το Δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γλέντι στην παραλιακή ταβέρνα "Διαμάντι" της πανέμορφης Μελίντας με τοπικά εδέσματα και τη μουσική του ΚΕΣΑΜ.

Η μετάβαση θα γίνει ακτοπλοϊκώς με το παραδοσιακό καραβόσκαρο «Ασπασία» με 1η αναχώρηση στις 7.30 από τη μαρίνα Πλωμαρίου. Θα ακολουθήσει 2η αναχώρηση από το Πλωμάρι καθώς και από τη Μελίντα. Οι ακριβείς ώρες των επόμενων αναχωρήσεων θα ρυθμιστεί 2-3 ημέρες νωρίτερα της 8ης Αυγούστου.

Απαραίτητες είναι οι δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977396826, προκειμένου να διασφαλιστεί ο καλύτερος τρόπος μετάβασης μας .

Μοιράσου το άρθρο!