Κοινωνία

13/03/2023 - 13:35

Ψεύτικες οι υποσχέσεις για ορθή επανακτηματογράφηση στη Μυτιλήνη

Αναγκαία η προσφυγή κατά των εργοληπτικών εταιρειών, της κρατικής «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε» και του αρμόδιου Υπουργείου.

  Παρέμβαση από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου

Όλες οι υποσχέσεις για  ορθή ολοκλήρωση της επανακτηματογράφησης, αποδεικνύονται ψεύτικες, οδηγώντας σε βέβαια  απώλεια χιλιάδων ιδιοκτησιών. Αναγκαία η προσφυγή κατά των εργοληπτικών εταιρειών, της κρατικής «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε» και του αρμόδιου Υπουργείου.

  Ενώ δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης της επανακτηματογράφησης (Α’ φάσης του κτηματολογίου) μέχρι τέλους του 2023, καμιά δέσμευση του Υπουργείου δεν τηρείται, με αποτέλεσμα να θεωρείται πια βέβαια η απώλεια χιλιάδων ιδιοκτησιών στις 14 Κοινότητες των Δημοτικών Ενότητων Μυτιλήνης , Γέρας και Ευεργέτουλα. Και σίγουρα για ακόμα μια φορά θα την πληρώσουν κυρίως οι φτωχότεροι συνδημότες μας, αφού οι διορθώσεις διά της δικαστικής οδού κοστίζουν χιλιάδες ευρώ!  Όσο για τα ακίνητα που θα δημευθούν από το κράτος, θα περάσουν στα χέρια επιτήδειων μέσω πλειστηριασμών!

     Δεν υπάρχει πια κανένα χρονικό περιθώριο για αναμονή λύσεων…«κατόπιν ενεργειών μου» και παρακλήσεων προς τη Κυβέρνηση. Θέσαμε για πολλοστή φορά το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης (όπου υπάγονται οι πληττόμενες περιοχές), να προχωρήσουν άμεσα σε ποινική δίωξη κατά των εργοληπτικών εταιρειών, της κρατικής « Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» και του αρμόδιου Υπουργείου, αφού δικά τους ένοχα λάθη, καθυστερήσεις και σκόπιμες δικαιολογίες, ναυαγούν την ολοκλήρωση της Επανακτηματογράφησης, εις βάρος χιλιάδων συντοπιτών μας. Πόσο μάλλον, αφού μεταξύ των ακινήτων που δημεύονται είναι και πολλά  ακίνητα του Δήμου Μυτιλήνης !!!

    Η δήμευση χιλιάδων ιδιοκτησιών, θα είναι άλλη μια ταφόπλακα στην ρημαγμένη οικονομία του Νησιού μας, γεγονός που πρέπει να λογαριάσει καλά κάθε αρμόδιος και συναρμόδιος πολιτικός, κρατικός ή αυτοδιοικητικός παράγοντας.

     Πόσες φορές πρέπει να πληρωθεί με δημόσιο χρήμα των φορολογουμένων το…πολυχρονεμένο κτηματολόγιο, που αντί να λύνει προβλήματα των πολιτών, καταντά στην στις περιοχές μας να δημεύει περιουσίες; Τέλη του 2023, τι θα παραδώσουν στην Ευρωπαϊκή ένωση ως Κτηματολόγιο των συγκεκριμένων περιοχών; Την λανθασμένη καταγραφή των μισών ιδιοκτησιών;

     Κωφεύουν και αδιαφορούν στις απανωτές διαμαρτυρίες μας των τελευταίων χρόνων (με τις οποίες αναλυτικά ξεσκεπάσαμε όλες τις παραβάσεις ), γεγονός που δημιουργεί εύλογες υποψίες για μεθόδευση μαζικών πλειστηριασμών  χιλιάδων ιδιοκτησιών στην παραμεθόριο περιοχή μας.

     Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε κοινή ενέργεια.

Μοιράσου το άρθρο!