Κοινωνία

28/04/2016 - 09:08

Σε άλλο κέντρο οι ανήλικοι πρόσφυγες της Μόριας

Π

ροάγγελος όσων πρόκειται να επακολουθήσουν και σε άλλα σημεία φιλοξενίας προσφύγων ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Μεγάλη Τρίτη στο hotspot στη Μόρια, όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από έναν μήνα, παρά τη νομοθεσία.

Στα κλειστά hotspots, σε κέντρα κράτησης ή και στον δρόμο βρίσκονται 380 ασυνόδευτοι ανήλικοι (από την ομάδα των οποίων ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Μόρια), καθώς το πρόγραμμα για τη φιλοξενία τους σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα δεν έχει προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Καθημερινής" , έως το τέλος της εβδομάδας οι ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Μόρια θα μεταφερθούν σε camp στο νησί, υπό την εποπτεία των οργανώσεων Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Save the children και ΜΕΤΑδραση.Οι ανήλικοι θα μεταφερθούν άμεσα από το hotspot στη Μόρια σε camp, υπό την εποπτεία ΜΚΟ. «Πρόκειται για μεταβατική λύση, έως ότου οργανωθούν οι δομές φιλοξενίας», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. Ο σχεδιασμός των «μεταβατικών» εγκαταστάσεων για ανηλίκους θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ., Αμυγδαλέζα), ενώ έως το τέλος Μαΐου το ΕΚΑ αναμένεται να έχει δημιουργήσει 200 θέσεις για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων.

 

 

----------------

(φωτογραφία Πέτρος Τσακμάκης  από το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια / InTime News via AP)

 

διαβάστε για όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες

Μοιράσου το άρθρο!