Κοινωνία

24/01/2022 - 16:06

Σε ετοιμότητα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στις δομές φιλοξενίας

 Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων μέχρι στιγμής την κακοκαιρία σε Αττική, Βοιωτία και νησιά, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης.

Εξαίρεση αποτελεί η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, την οποία δεν κατάφερε να προσεγγίσει το όχημα της εταιρείας που διανέμει το φαγητό και αναζητείται τρόπος να φτάσει στη δομή άλλο όχημα.

   Όπως επισημαίνει ο κ. Λογοθέτης, «είχαμε προετοιμαστεί εδώ και μέρες για την κακοκαιρία και είχαν πληροφορηθεί και οι ωφελούμενοι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις». Το υπουργείο στέλνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μηνύματα στους διαμένοντες στις δομές για να μην μετακινούνται εάν δεν υπάρχει λόγος, ενώ διανέμονται κουβέρτες και θερμαντικά σώματα σε όσους τα χρειάζονται. Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων «είναι η πρώτη χρονιά που όλοι οι ωφελούμενοι διαμένουν σε οικίσκους, δεν έχουμε πουθενά σκηνές, πέραν κάποιων προσφύγων που βρίσκονται στον Ελαιώνα».

   Ο κ. Λογοθέτης αναφέρει ότι τα μεγάλα στοιχήματα αυτή την ώρα είναι να μην κοπεί το ρεύμα στις δομές και γι' αυτό οι διοικητές είναι σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και να παραμείνουν οι δρόμοι που οδηγούν στις δομές ανοιχτοί και για το λόγο αυτό οι διοικητές έχουν προμηθευτεί αλάτι από τις Περιφέρειες.

Μοιράσου το άρθρο!