Κοινωνία

16/10/2020 - 14:24

Σε συναγερμό οι Αρχές για τον κορoνοϊό στη Λέσβο

Εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στη Λέσβο σύμφωνα με τον Γιάννη Συνάνη δημοσιογράφο lesvosnews.gr που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον Γ. Συνάνη, «πάνω από 700 κρούσματα καταγράφονται στη Μυτιλήνη».

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ πριν την καταστροφή της Μόριας  είχαν καταγραφεί 12.300 μετανάστες, στη συνέχεια, στο Καρά Τεπέ κατά τη διαδικασία των rapid test διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 1.500 άτομα. «Ή βρήκαν κάποιο τρόπο και έφυγαν προς την ενδοχώρα ή βρίσκονται ανάμεσα μας» είπε. Μάλιστα όπως συμπλήρωσε ενδέχεται 100 εξ αυτών να είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Οσον αφορά τους μετανάστες που είναι θετικοί, μπαινουν σε καραντίνα και επανέρχονται στην δομή του Καρά Τεπέ μόλις περάσει διάστημα 14 ημερών. Ωστόσο με τις πρώτες βροχές πλημμύρισαν 80 σκηνές και σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Γ. Συνάνης γίνονται προσπάθειες να μην περάσουν άλλο χειμώνα οι μετανάστες σε αυτήν την κατάσταση.

Σχετικά με την αποσυμφόρηση του νησιού σημείωσε πως από τους περίπου 25.000 μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί πλέον παραμένουν μόνο 7.500 άτομα. Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση πληροφορίες που επικαλέστηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη, ο αριθμός αυτός θα πέσει ακόμα περισσότερο έτσι ώστε σε ένα μήνα οι μετανάστες να είναι κάτω από 6.000 και να μειωθεί ακόμη περισσότερο μετά τις γιορτές.

Μοιράσου το άρθρο!