Κοινωνία

13/06/2013 - 17:25

Σίμο Κεδίκογλου η Μυτιλήνη δεν θα ακούσει ποτέ «Ράδιο Μπόμπολα»!


>

 

up date ώρα 19:30 η πόλη της Μυτιλήνης βλέπει ξανά ΝΕΤ - ΟΙ τεχνικοί της ΕΡΤ έκαναν το θαύμα τους.  Ξεκίνησε η αναλογική μετάδοση του σήματος της ΝΕΤ στην πόλη και σε λίγο (αν όλα πάνε καλά) θα βλέπει όλο το νησί της Λέσβου,


Μεγαλειώδης συγκέντρωση διοργανώθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, από τους εργαζόμενους της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με την συμμετοχή των εργαζομένων και πολιτών από όλη τη Λέσβο. Η δυναμική παρουσία όλων για ΕΡΤ και ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ανοικτή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ζητώντας να ανακαλέσει την απόφαση της για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης πορεία στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, με στάση στο χώρο του λιμανιού, όπου κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες, και συνεχίστηκε στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Γενικό Γραμματέα.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης!!!!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ συνεχίζεται, η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ανοικτή και σήμερα  Πέμπτη στις 7 το απόγευμα διοργανώνεται μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στην αυλή του σταθμού μας!!! Συνεχίζουμε τον αγώνας μας!!!

Σας θέλουμε όλους μαζί μας!!!

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Ηλίας Μαραβάς

info:Το νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με την ΕΡα Αιγαίου είναι: 700 700 0 800, με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα.
Και το τηλέφωνο αυτό ειναι προσφορά των φίλων της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

 


Η δική  μου ΕΡΑ Αιγαίου, η δική μας ΕΡΑ Αιγαίου

 

Δεν ήμουν φανατικός ακρότατης της ΕΡΑ Αιγαίου, άκουγα όμως συχνά ΕΡΑ Αιγαίου γιατί οι επιλογές ήταν ελάχιστες. Κάπως έτσι γνώρισα τους ανθρώπους της ΕΡΑ Αιγαίου ως  φωνές  και μετά η τύχη το έφερε να τους γνωρίσω και ως φυσικές παρουσιές. Κατάλαβα από την αρχή ότι η ΕΡΑ Αιγαίου  είναι το μοναδικό ανοιχτό ενημερωτικό ραδιόφωνο που είχε το Βόρειο Αιγαίο. Πριν την ΕΡΑ Αιγαίου η τοπική ραδιοφωνία ήταν ένα μαύρο χάλι. «Σκυλάδικα» , «λαϊκισμός» και βιασμός του ραδιοφώνου. (ελάχιστες οι φωτεινές εξαιρέσεις που δεν είχαν διάρκεια).

Για την ΕΡΤ πολλά έχουν ακουστεί. Κυβερνητικές παρεμβάσεις, ρουσφέτια και μερικές φορές αισχρή και προκλητική προπαγάνδα. Αν θέλετε θα δεχτώ ότι έχουν ευθύνη και οι εργαζόμενοι.  Για όλους εμάς που ζούμε στο Βόρειο Αιγαίο η ΕΡΑ Αιγαίου ποτέ δεν θεωρήθηκε κρατικό ραδιόφωνο, ήταν το ραδιόφωνό μας.

 

Πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας και η ΕΡΑ Αιγαίου ποτέ δεν έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, ποτέ δεν λειτούργησε με αποκλεισμούς. Αντίθετα είχε ανοιχτά μικρόφωνα σε όλα τα  πολιτικά πρόσωπα και σε κυρίως σε όλους τους πολίτες. Ήταν η φωνή των νησιών μας στο κέντρο. Η ΕΡΑ Αιγαίου έβγαζε ειδήσεις γιατί ήταν δίπλα στον πολίτη. Ήταν το μόνο ανεξάρτητο ΜΜΕ που δεν έπαιζε «παιχνίδια» για μερικές δραχμούλες ή ευρώ.

Η στήριξη στην ΕΡΑ Αιγαίου δεν είναι στήριξη σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Είναι αγώνας για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Δεν μπορεί μια μετριότητα που ακούει στο όνομα Σίμος Κεδίκογλου να καταργεί με μια υπογραφή τη φωνή των πολιτών.

Το σήμα της ΕΡΑ Αιγαίου έφθανε σε κάθε χωριό, σε κάθε νησί. Ναι αυτό είχε κόστος. Αλλά αν δεν θέλουν να ζούνε στα νησιά μας να μας το πούνε. Να μετακομίσουμε όλη στην Αθήνα; Να ακούμε «Ράδιο Μπόμπολα»! Ίσως  τότε να μην «φοβούνται» τη δύναμη του λαού.

Θλιβερή εντύπωση αποτελούν οι πολιτικάντηδες της Λέσβου! Και λέμε πολιτικάντηδες γιατί (στην πλειοψηφία τους) δεν είναι πολιτικοί. Είναι τελικά, πρόσωπα κατώτερα των περιστάσεων. Με μισόλογα και διπλωματικές ανακοινώσεις  προσπαθούν να ψελλίσουν δύο λέξεις για την ΕΡΑ Αιγαίου. Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει.

Τέλος η στήριξη στην ΕΡΑ Αιγαίου και στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ίσως αποτελέσει την κόκκινη γραμμή. Να πούμε «ως εδώ». Δεν μπορούμε να δεχτούμε τίποτα άλλο. Αν ο αγώνας της ΕΡΤ χαθεί τότε θα ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος.

Μοιράσου το άρθρο!