Κοινωνία

05/08/2021 - 17:51

Σοκ στον Καρά Τεπέ: Κλώτσησε με δύναμη το σκυλάκι και το έστειλε στη θάλασσα

Κακοποίηση κουταβιού στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης- Συνελήφθη ο δράστης

Χθες, 4/8/2021, και περί ώρα 18:30, οδηγός ΙΧ που περνούσε από το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης, είδε έναν αλλοδαπό άνδρα ο οποίος είχε μαζί του ένα μικρό κουταβάκι να το κλωτσά με δύναμη στέλνοντας το μέσα στην θάλασσα!

Η οδηγός του ΙΧ,η κυρία Φ.Β., παρότι είχε μέσα στο αυτοκίνητό της τα 2 ανήλικα παιδιά της, σταμάτησε αμέσως, έτρεξε στον αλλοδαπο, του έβαλε τις φωνές και του ζήτησε να βγάλει το κουτάβι από την θάλασσα -καθώς το μικρό ζώο δεν μπορούσε να βγει μόνο του και με βεβαιότητα θα πνιγόταν! Αυτός το έκανε, εμφανώς ταραγμένος από το γεγονός ότι έγινε αντιληπτός, λέγοντας ότι το κουτάβι είναι δικό του και να μην ασχολείται. Η κυρία του ζήτησε να της δώσει το κουτάβι και αυτός αρνήθηκε. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή περνούσε κι ένας στρατιωτικός ο οποίος σταμάτησε και ήρθε προς βοήθεια της γυναίκας. Ο αλλοδαπός βλέποντας και τους δυο - που του ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να τους δώσει το ζωάκι- τράπηκε σε φυγή μέσα στο χώρο του Κέντρου.


Η κυρία επικοινώνησε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης και κατόπιν προτροπής μας έκανε καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης. Έτσι, σήμερα το πρωί, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Πρόκειται για άνδρα αφγανό νεαρής ηλικίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν το εν λόγω κουτάβι (το δεξιά στην φωτο, αγοράκι) και ένα ακόμη θηλυκό. Προσήχθη στο ΑΤ Μυτιλήνης όπου σχηματίζεται δικογραφία για κακοποίηση ζώου, ενώ και τα 2 κουταβάκια αφαιρέθηκαν και δόθηκαν στην ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης - και πλέον αναζητούμε φιλοξενίες/υιοθεσίες για να ζήσουν ασφαλή.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα ήθελε να συγχαρεί δημοσίως την κα Φ.Β. για το ενδιαφέρον της και την άμεση αντίδρασή της και ελπίζουμε αυτή η γυναίκα και μάνα ανήλικων παιδιών να γίνει παράδειγμα για όλους μας!

Μοιράσου το άρθρο!