Κοινωνία

24/01/2020 - 19:03

Στεκόμαστε Δίπλα στους Πρόσφυγες της Μόριας -«Αλληλεγγύη για Όλους»

Επίσκεψη συνεργατών του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, στη Μυτιλήνη, για να στηρίξουν  έμπρακτα τη δράση της «Αλληλεγγύης για Όλους»

Στηρίζουμε την Αλληλεγγύη, στηρίζουμε την Ανθρωπιά

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου πάμε ξανά Μυτιλήνη.

Όχι κατά κυριολεξία και με φυσική παρουσία: μια επίμονη ίωση δεν επιτρέπει τη μετακίνηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη εκτός Βρυξελλών.

Η «Αλληλεγγύη Για Όλους» όμως θα είναι εκεί, όπως είναι παντού όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Παντού και για όλους.

Συνεργάτες του Ευρωβουλευτή, με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, θα βρίσκονται τη Δευτέρα στο νησί για να στηρίξουν έμπρακτα τη νέα πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης Για Όλους», που μέσα σε δύσκολες συνθήκες κυριαρχίας της ακροδεξιάς ρητορικής μίσους κατά των ξένων προσφύγων/μεταναστών επιλέγει για μια ακόμη φορά την έμπρακτη αντίσταση στο φόβο.

Τη φορά αυτή, η πρωτοβουλία αφορά είδη προσωπικής υγιεινής που συγκεντρώθηκαν από πλήθος συμπολιτών μας και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους του ΚΥΤ Μόριας το πρωί της Δευτέρας.

Για το στόχο της πρωτοβουλίας και το έργο της Αλληλεγγύης για Όλους θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα τη επίσκεψης:

09 : 00  - 11: 30 Επίσκεψη στο Κ.Υ.Τ. της Μόριας και Παράδοση των ειδών προσωπικής υγιεινής .

12:30 Συνέντευξη Τύπου – Ξενοδοχείο Λέσβιον

18:00 Συζήτηση με τη Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 

 

Στεκόμαστε Δίπλα στους Πρόσφυγες της Μόριας

 

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» είναι μια συλλογικότητα που από το 2012 συνεργάζεται και στηρίζει περίπου 150 αυτόνομες και αυτό-οργανωμένες δομές και συλλογικότητες αλληλεγγύης στην Ελλάδα και επιδιώκει:

  • Να διευκολύνει την επικοινωνία όλων των δικτύων και των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών και «τεχνογνωσίας» μεταξύ τους.
  • Να καταστήσει εύκολα προσβάσιμες στον καθένα και την καθεμία, που έχει ανάγκη ή θέλει να βοηθήσει, τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την χώρα.
  • Να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς και να προωθήσει τη δημιουργία νέων σε περιοχές ή θεματικές που δεν καλύπτονται.
  • Να προωθήσει διεθνείς καμπάνιες αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό πεδίο, με κινητοποιήσεις, διεθνείς μέρες-δράσεις και οριζόντια διασύνδεση οργανώσεων ή φορέων του εξωτερικού με δομές και δίκτυα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Κατά καιρούς η «Αλληλεγγύη για Όλους» έχει οργανώσει καμπάνιες πανελλαδικού και πανευρωπαϊκού βεληνεκούς. Για παράδειγμα:

  • Καμπάνιες στήριξης στους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα και τους πυρόπληκτους στο Μάτι,
  • Διανομή τροφίμων στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες,
  • Συνδιοργάνωση εκθέσεων συλλογικοτήτων κοινωνικής οικονομίας
  • Συλλογή σχολικού υλικού «Παιδεία για όλους»
  • Καμπάνια για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, 
  • Στήριξη σε ανέργους «Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο»,
  • Καμπάνια στήριξης στον λαό της Γάζας
  • Καμπάνια και επίσκεψη στο πολύπαθο Κομπάνι,
  • Καμπάνια για τα τα παιδιά προσφύγων που πηγαίνουν στο σχολείο στην Ελλάδα «Πιάσε το χέρι μου»,
  • Καμπάνια για τους πρόσφυγες  του Λαυρίου 

Σε μια περίοδο έξαρσης της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί τις χειρότερες πολιτικές των  Όρμπαν και Σαλβίνι, εγκαινιάζοντας τις πρακτικές των κλειστών κέντρων-φυλακών, οι δομές Αλληλεγγύης Αττικής και η «Αλληλεγγύη για Όλους», συνεχίζοντας παράδοση ετών, πραγματοποίησαν καμπάνια συλλογής ειδών προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Κ.Υ.Τ. της Μόριας.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι συγκέντρωσαν τα τόσο αναγκαία είδη προσωπικής υγιεινής για τους συνανθρώπους μας και τα προσέφεραν στις δομές.

Στις 27 Ιανουαρίου, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της «Αλληλεγγύης για Όλους» θα μεταβούν στο νησί της Λέσβου και θα παραδώσουν τα είδη προσωπικής υγιεινής στη δομή της Μόριας.

 

Μοιράσου το άρθρο!