Κοινωνία

18/05/2019 - 19:10

Στέλιος Αλεξανδρής " Ελεύθεροι Πολίτες" : Εγώ κλώτσησα τον σκύλο στη Μυτιλήνη

Η συγνώμη και... το πρόστιμο !

« Ονομάζομαι Στέλιος Αλεξανδρής και θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλους για την αψυχολόγητη ενέργειά μου να κλωτσήσω ένα σκυλάκι που γάβγιζε σε έναν περαστικό και σε μένα, καθώς διερχόμουν από καφετέρια της πόλης μας.

Μετανοιωμένος ήρθα στη συνέχεια σε επαφή με το γνωστό φιλοζωικό σωματείο που ανέλαβε την περίθαλψη του ζώου για να μάθω για την υγεία του και ζήτησα να αναλάβω τα έξοδα περίθαλψής του.

Είναι προφανές ότι η αδικαιολόγητη αυτή πράξη μου αφορά καθαρά εμένα σαν άτομο και δεν έχει καμμία σχέση με τον αυτοδιοικητικό συνδυασμό του οποίου είμαι υποψήφιος, τον οποίο κάποιοι βρήκαν τώρα αφορμή να κατηγορήσουν, πολιτικοποιώντας μια ατομική πράξη υπέρ των δικών τους συμφερόντων.

Από όλους τους συμπολίτες μου ζητάω και πάλι ταπεινά συγγνώμη. Θα συνεχίσω όμως να μάχομαι εναντίον όσων έφεραν τον τόπο μας σ’ αυτό το χάλι.

Σας ευχαριστώ,
Στέλιος Αλεξανδρής »

 

Η παραπάνω επιστολή αναρτήθηκε στη σελίδα του συνδυασμού "Ελεύθεροι Πολίτες" για την τοπική κοινότητα Μυτιλήνης.

επιστολη

 

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα αναφέρει: 

 

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι στην σελίδα στο Facebook  της Δημοτικής Κίνηση Πολιτών Λέσβου "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" δημοσιεύτηκε φωτογραφία χειρόγραφης επιστλής του κου Στέλιου Αλεξανδρή, με την οποία παραδέχεται ότι εκείνος κλώτσησε τον αδέσποτο σκυλάκο στην προκυμαία Μυτιλήνης στις 16 Μαΐου 2019, όπως καταγράφηκε σε σχετικό video κάμερας ασφαλείας καταστήματος, σε μια, όπως την χαρακτηρίζει «αψυχολόγητη ενέργεια» και «αδικαιολόγητη πράξη». 


Η ΚΙΒΩΤΟΣ χαίρεται για την εκφραζόμενη συγνώμη του κου Αλεξανδρή, την ουσία της οποίας βέβαια θα κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη όταν εκδικαστεί η υπόθεση.


Εν τω μεταξύ, και δοθείσης της δημόσιας παραδοχής της παράνομης αυτής πράξης, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα απευθυνθεί τόσο στο Α.Τ. Μυτιλήνης όσο και στην Δνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου ώστε να βεβαιωθεί και επικυρωθεί ΑΜΕΣΑ το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ  -το οποίο είναι ανεξάρτητο από την ποινική διαδικασία- για παράβαση του Άρθρου 16 παρ. α του Ν.4039/2012 το οποίο αναφέρει ρητά:
«Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός» 
Έτσι, η επόμενη αυτοδιοικητική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης, μόλις εισπράξει το συγκεκριμένο πρόστιμο όπως ορίζει και απαιτεί ο Νόμος, θα έχει στη διάθεσή της 30.000 ευρώ επιπλέον για τα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα του νησιού μας.
 

Μοιράσου το άρθρο!