Κοινωνία

14/11/2019 - 08:05

Στο Πειραιά έφθσαν πρόσφυγες από Μυτιλήνη-Χιο. Θα μεταφερθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού

Στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Διαγόρας» 347 μετανάστες και πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο

 Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 259 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 88 από τη Χίο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 11:10 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Patmos», μεταφέροντας 20 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 18 από τη Λέρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέρος των προσφύγων το επόμενο διάστημα θα κατευθυνθεί προς την Ιερά Μονή Πορετσού στα Αγράμπελα Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ionian channel ο χώρος θα διατεθεί για τη φιλοξενία μονογενεϊκών οικογενειών, μετά από πρόταση του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού.

«Πολλοί κάτοικοι διατηρούν επιφυλάξεις επηρεασμένοι και από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και αρκετοί το αποδέχονται ότι πρέπει να φιλοξενηθούν και κάπου οι άνθρωποι αυτοί» είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγράμπελων Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Η Μονή βρίσκεται στα όρια των νομών Αχαΐας και της Ηλείας, δεν κατοικείται από μοναχούς, έχει ιστορικό χαρακτήρα και πρόσφατα έχει ανακαινιστεί.

Στη Μονή θα φιλοξενηθούν περίπου 50 άτομα, ενώ ήδη αναζητούνται μαγείρισσες και δάσκαλοι. «Είναι απομακρυσμένη περιοχή τα Αγράμπελα, υπάρχει ανησυχία για την αστυνόμευση» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Το θέμα είχε αναδείξει χθες το Lesvosnews.net 

Μοιράσου το άρθρο!